Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 30 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze bijzondere Hymer 4×4-camper kan je binnenkort kopen

Hymer laat een nieuw model zien op de Caravan Salon 2022. Het gaat om een 4×4-camper die meer een fantasievolle concept-car lijkt, dan een realistische kampeerwagen. Toch kan je de Hymer Venture S daadwerkelijk kopen.

Autovisie schreef in 2020 een artikel met zes campers van de toekomst. Hierin werd een model genoemd met de naam Hymer VisionVenture 4×4. Het concept op basis van een Mercedes Sprinter met offroadbanden wordt nu dus werkelijkheid.

Hymer Venture S camper

De opzet van de Hymer Venture S is exact hetzelfde als het studiemodel. De camper biedt twee verdiepingen en een volwaardige trap naar de slaapcabine. De keuken wijkt iets af vanhet eerder getoonde exemplaar en de oorspronkelijke barbecue, die op het uitklapbare balkon was bevestigd, vind je niet in de productieversie.

(Afbeelding: Hymer)

Deze barbecue is verruild voor een kleine, mobiele gas barbecue. Gelukkig maar, want een avondje grillen vlak naast de grote opening zal ervoor zorgen dat je de hele vakantie slaapt in een geur van gebakken hamburgers.

De Hymer camper is erg luxe ingericht en van alle gemakken voorzien. Zo heb je twee banken waar je zowel kan loungen als eten, biedt de kampeerwagen een badkamer en heb je een klein kantoortje.

Overal kamperen

Middels zonnepanelen, goed voor 345 watt, en een flink batterijpakket van 320 Ah kan je daadwerkelijk offroad met de camper en kamperen in de wildernis. Wanneer je 120 liter watertank leeg is en je toch drinkwater nodig hebt, kan je ook water uit een lokaal beekje of meertje gebruiken. Door een geïnstalleerd filter wordt het water altijd gereinigd.

Onder de motorkap van deze camper ligt een 415 CDI-blok. De viercilinder dieselmotor van Mercedes heeft een slagvolume van 2148cc en levert 150 pk en 330 Nm aan koppel. De motor is altijd gekoppeld aan een 9-traps automaat.

Hymer Venture S is een onbetaalbare camper

Wil je op pad met de Hymer Venture S, dan moet je een flink bedrag neerleggen. Het configureren begint bij 225.000 euro.

(Afbeelding: Hymer)
geen daktent maar Hymer
(Afbeelding: Hymer)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.