Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 30 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Rijk Mengsel: gadget voor liefhebbers van auto’s en barbecueën

In de rubriek Rijk Mengsel tippen we je over spullen die petrolheads hebberig maken. Dit deel met gadgets voor bij de barbecue.

Tijdens een typisch Nederlandse zomer hangt rond etenstijd vaak een rookpluim boven de gemiddelde woonwijk. We zijn maar wat blij dat we kunnen barbecueën. Voor de meesten blijft het bij een hobby in de zomer, fanatiekelingen gaan zelfs in de winter aan de slag. 

V8 motor Hot rod Grill BBQ

Vergeet de Big Green EGG of een grote buitenkeuken, deze V8 barbecue is wat je als autoliefhebber wilt hebben. De grill is niet gemaakt van een echte V8, maar is een op ware grootte gemaakte replica van een Amerikaanse achtcilinder. Wanneer je de barbecue met de elektrische ontsteking aansteekt en de aluminium deksel gesloten hebt, komen de rookpluimen uit de uitlaatpijpjes aan de zijkant van het motorblok.

Rijk mengsel, auto, barbecue, bbq, mooi weer, autoliefhebbers
(Afbeelding: Zwemland)

Boven op de motor vind je een thermometer om het vlees, de groenten of de vleesvervangers perfect te grillen. De grill werkt – zoals veel Amerikaanse achtcilinders in Nederland – op gas. Je krijgt dus geen vieze handen meer door de zwarte houtskool. 

https://www.zwemland.nl // € 899,– // ★★★★ 

Volkswagen T1 peper- en zoutstrooier

Om je vlees(vervangers) op smaak te brengen, maak je natuurlijk gebruik van peper en zout. Dan kun je kiezen voor een standaard peper- en zoutstel uit de huishoudwinkel, maar ook voor een set die bij je autobarbecue past. Dit peper- en zoutstel is geïnspireerd op een Volkswagen T1, beter bekend als het hippiebusje.

(Afbeelding: Bol.com)

De set bestaat uit een witte en zwarte of witte en blauwe bus om de twee te onderscheiden. Door de kunststof dopjes onder in de aardenwerken busjes, zijn ze oneindig bij te vullen. 

https://www.bol.com // € 26,90 // ★★★ 

Porsche Centrale Wielmoer Flesopener 

Bij lekker eten hoort voor velen ook een goed drankje. Hoef je niet meer te rijden, maar kun je toch je autoliefhebberij niet loslaten, dan kun je je biertje openmaken met een opener van Porsche. Het ontwerp ervan is gebaseerd op de centrale wielmoer van een Porsche.

Rijk mengsel, auto, barbecue
(Afbeelding: Porsche)

De belettering is hetzelfde als op een echte wielmoer en heeft het originele Porsche-logo. Het is dan ook een product van de autofabrikant zelf om een echt Stuttgarts biertje mee te openen.  

https://www.porsche-shop.nl// € 52,40 // ★★★ 

Moersleutelbestek  

Bestek is er in vele soorten en maten. Dit moersleutelbestek is wel heel opvallend. Aan de bovenkant is het gewoon een vork, lepel, of mes; maar aan de onderkant is het een echt werkende moersleutel met steekmaat 10.

Rijk mengsel, auto, barbecue
(Afbeelding: Amazon)

Met zijn industriële uitstraling past dit bestek perfect bij de V8-barbecue. Daarbij kun je tijdens het barbecueën nog even snel een loszittende moer vastdraaien. Wellicht handig voor op de camping!  

https://www.amazon.nl// € 40,57 // ★★ 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.