Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Geluk bij een ongeluk: eerste unieke beelden van de reality-bergers

Op de Nederlandse wegen komen van allerlei ongemakken voor. Pechgevallen, ongelukken en nog veel meer. Mocht er wat gebeuren, dan komt een berger je in veel gevallen helpen. Wellicht is het een van de reality-sterren van ‘Geluk bij een ongeluk’ die je komt helpen. Hun motto: service is een levensstijl! En voor de rest zoek je het maar uit…

Op de Nederlandse wegen zijn 54 bergingsbedrijven actief die jaarlijks meer dan 150 duizend keer in actie komen. In een nieuwe NPO 3-serie worden een paar spraakmakende bergers gevolgd. Autovisie kan vast exclusieve eerste beelden van de serie laten zien.

De reality-bergers van Geluk bij een ongeluk

In de eerste beelden van Geluk bij een ongeluk zie je Henk (40), hij staat aan het hoofd van een familiebedrijf in Schiedam. Ditmaal helpt hij een gezin nadat hun vouwwagen van de trekhaak is geschoten en keihard de vangrail in is gereden. Samen met zijn collega Hilco (32) ruimt hij de snelweg op.

geluk bij een ongeluk, reality, NPO 3, bergers
(Afbeelding: Geluk bij een ongeluk)

Henk is niet de enige spraakmakende reality-berger waarmee je in de serie kennismaakt. Ook de 32-jarige Remke, voormalig top-ryugbyer, laat zien wat het werk inhoudt en hoe zij onze wegen veilig houden.

Zo hard rijden Nederlanders écht op de snelweg

Daarbij maak bij Geluk bij een ongeluk kennis met Ludolph (32) en Peter (47). Zij doen niet enkel de reguliere bergingswerkzaamheden op de snelweg, maar verwijderen ook foutgeparkeerde auto’s. Hoewel het werk risicovolle aspecten met zich meebrengt, blijven de mannen altijd lachen met gortdroge humor.

De serie gaat woensdag van start

Hoe krijgen bergers bestuurders veilig van de weg? Wat moet je als automobilist doen bij pech of botsingen? Dit alles ga je zien in de serie die vanaf woensdag 31 augustus te bekijken is op NPO 3 om 21.20 uur. Geluk bij een ongeluk bestaat uit zes afleveringen van 40 minuten en wordt wekelijks uitgezonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.