Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Belgische overheid biedt bijna nieuwe Audi RS 6 Avant aan

Net als in Nederland worden er bij onze zuiderburen ook auto’s in beslag genomen door de overheid. De Federale Overheidsdienst Financiën van België biedt op dit moment wel een heel opvallende auto aan: een Audi RS 6 Avant.

Auto’s die door de FOD worden aangeboden zijn naar alle waarschijnlijkheid in beslag genomen om belastingredenen. Hoewel veel auto’s het bekijken niet waard zijn, staan er soms pareltjes tussen die je wellicht voor een schappelijk bedrag op de kop kunt tikken.

Een geliefde boevenauto

De Audi RS 6 is een rasechte superstation, die eigenlijk alles kan. Dit is om twee redenen. Hij is snel en biedt veel ruimte. De vierde generatie van de superstation heeft een 4,0-liter V8 in de neus liggen die goed is voor 600 pk en 800 Nm koppel.

De topsnelheid is normaalgesproken begrensd op 250 kilometer per uur, maar met het Dynamic-pakket bedraagt de topsnelheid 280 km/h. Kies je voor het Dynamic Plus-pakket dan kan je zelfs tot 305 kilometer per uur gaan. De nul-naar-honderd-sprint verslindt de Audi RS 6 in 3,6 seconden, dit terwijl de bolide 2150 kilogram weegt.

Op pad met de RS 6

Autovisie-redacteur Peter Hilhorst ging in 2020 nog met de nieuwste, de C8 generatie, op pad voor een uitgebreide test. Hij vertelt alle ins and outs van de Duitse superstation.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

De Audi RS 6 Avant bij de belgische overheid

Exact dezelfde Audi RS 6 Avant biedt de Belgische overheid nu aan. De auto komt uit 2021 en heeft slechts 2086 kilometer op de teller staan. Ondanks de lage kilometerstand heeft de superstation toch schade opgelopen. De voorbumper heeft aan de linkerkant een flinke deuk.

Verder ziet de Audi RS 6 er nog perfect uit en wordt hij zelfs geleverd met een, veelal bij in beslag genomen auto’s ontbrekende, tweede sleutel. Heb je interesse? Dan moet je snel zijn. De auto wordt tot woensdagochtend 11.30 uur aangeboden op Finshop, hij wordt dan verkocht voor het hoogste bod.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.