Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini moet 4.796 Huracáns terugroepen door een heel klein foutje

Lamborghini timmert dit decennium goed aan de weg. Record na record wordt gebroken. Naast de Lamborghini Urus, waarmee de Italianen de ‘verdubbelaar’ inzette, is ook de Huracán een verkoopsucces gebleken. Hoewel er van de sportauto reeds meer dan 18.000 stuks zijn verkocht, zijn ze niet allemaal in orde. Lamborghini moet 4.796 exemplaren terugroepen.

Het Amerikaanse ‘Insurance Institute for Highway Safety’, een organisatie die onder andere crashtests afneemt bij auto’s, vond een heel klein productiefoutje bij de modellen geproduceerd van 2015 tot 2020.

Een heel klein foutje, maar een grote terugroepactie

De dopjes die de horizontale stelschroeven van het dimlicht afdekken ontbreken. Hierdoor kan de koplamp verkeerd worden afgesteld. Hoewel waarschijnlijk weinig eigenaren van een Lamborghini Huracán zich hier druk om kunnen maken, voldoet de auto zo niet aan de voorschriften van de Amerikaanse Federal Motor Vehicle Safety Standard.

Lamborghini Huracán Evo
Lamborghini Huracán Evo

Door het ontbreken van de afdekkapjes kan een eigenaar van een Lamborghini Huracán zelf het dimlicht afstellen. Het afdekkapje zou moeten voorkomen dat mensen zelf aan hun lampen gaan prullen. De organisatie wil dat alleen de fabrikant of garage het dimlicht in de juiste positie zet.

Komt Lamborghini dan toch met een offroad-Huracan?

De dealers van de Italiaanse sportwagens moeten gratis een afdekkapje installeren bij elke Huracán die langskomt. Vanaf 8 april worden ginds de brieven verzonden naar zij die terug moeten naar de dealer voor de terugroepactie.

Op het circuit van Bahrein met de Lamborghini Huracán Evo

De normale Hurucán, was net als deze terugroepactie, niet echt de spannenste. Gelukkig kwamen de Italianen ook met scherpere en hardere versies op de markt. Autovisie-redacteur Peter Hilhorst reed in 2019 in een Lamborghini Huracán Evo, waarschijnlijk eentje die nu terug moet naar de dealer. Het model was een van de belangrijkste wapens tegen concurrenten Ferrari en McLaren.

De Huracán Evo heeft meer pk’s dan de normale dankzij zijn Performante-motor en is tevens voorzien van vierwielbesturing. Hoe het model presteert op het Formule 1-circuit van Bahrein zie je in deze video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.