Autovisie
Autovisie Occasions 11 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

5 redenen om (g)een spotgoedkope tweedehands BMW te kopen

Occasions zijn het afgelopen jaar flink in prijs gestegen. Voor een prikkie een leuke occasion op de kop tikken is daardoor lastig(er) geworden. Toch kan je voor een bedrag van 1500 euro al veel lol hebben. Dit zijn vijf redenen om (g)een spotgoedkope BMW voor bijvoorbeeld 1500 euro te kopen.

BMW is een merk dat niet bekend staat om zijn goedkope auto’s. Ook als goede occasions zijn de modellen vaak duur. Koop je voor weinig geld een BMW, weet dan dat je beter voor een van deze occasion voor 1000 euro kan gaan.

Vijf redenen om (g)een goedkope tweedehands BMW te kopen

Ben je toch eigenwijs en wil je een BMW voor minder dan 1500 euro kopen. Houdt dan rekening met deze vijf redenen om er niet of wel in te investeren.

1. Leer driften en racen met je BMW

Voor 1500 euro koop je enkel BMW’s uit het tijdperk dat het nog enkel achterwielaandrijvers waren. Dit betekent dat je voor 1500 euro al kan leren driften en zelf Peter Hilhorst na kan doen.

Let wel, driften is op de openbare weg natuurlijk niet toegestaan. Naast leren driften met je 1500 euro BMW, kan je ook je eerste trackday bezoeken. Rolkooi erin en gaan!

2. Weinig afschrijving

Op een BMW van 1500 euro kan je niet veel afschrijven. Sterker nog, voor minder da 300 euro vind je geen BMW’s op Gaspedaal.nl. Al rij je de motor in de soep en zie je een paaltje over het hoofd. Met een schrootwaarde van zo’n 200+ euro kan je niet meer dan 1300 euro afschrijven.

3. Leer sleutelen

Met een super goedkope BMW ga je natuurlijk niet naar de garage voor een oliebeurtje, maar die doe je zelf. Ook reparaties kan je zelf proberen uit te voeren. Dit scheelt in de kosten en daarbij leer je ook nog eens hoe je auto in elkaar steekt.

4. Onbetrouwbaar

Niets is onmogelijk, maar voor 1500 euro een betrouwbare BMW kopen, is een hele lastige opgave. Het merendeel – zo niet allemaal – hebben meer eigenaren gehad dan menig boek in de bibliotheek en hebben een onderhoudsinterval gehad die gelijk is aan de frequentie van het WK – iedere 4 jaar. Een van de modellen kopen, is dus een gigantische gok. Zorg ervoor dat je de ruimte, tijd, zin en geld hebt om te repareren waar nodig.

5. (Vaste) lasten

Verzekering, wegenbelasting, brandstof en onderhoudskosten zijn bij de BMW’s veelal duurder dan bij een kleinere, lichtere betrouwbaardere occasion.

Deze occasion wil je: BMW M3 Coupé (E36), ‘de beste allrounder’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.