Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 11 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Lamborghini Huracan is een peperdure gravelbike

Hier is de nieuwe Lamborghini Huracan Sterrato. En dan hebben we het niet over de gelimiteerde supercar, maar over een gravelbike.

De gravelbike is in opkomst in Nederland. Net als oud-wielrenner Laurens ten Dam ruilen ook steeds meer recreatieve wielrenners hun racefiets om voor dit iets ruigere type fiets. Kort gezegd is het een combinatie van een racefiets en mountainbike, waarmee je snel over onverharde paden kunt fietsen. Liefhebbers kopen er overigens twee setjes banden bij, zodat ze de fiets nog steeds kunnen gebruiken voor het wielrennen. Maar we dwalen af.

Lamborghini Huracan Sterrato als gravelbike

Wel moeten we uit eigen ervaring nog even vertellen dat door de natuur banjeren op een gravelbike een verslavende hobby is. Nederland is er met tal van prachtige routes in ieder geval uitermate geschikt voor.

(Afbeelding: 3T)

Hopelijk maken we je warm voor deze sport, waarna je natuurlijk direct op zoek gaat naar een eigen gravelbike. Zo heb je bij Decathlon een prima basismodel voor 750 euro. Bij wat meer bestedingsruimte en ervaring kom je terecht bij fietsen als deze Focus. Maar de showman met pretenties gaat natuurlijk voor de Lamborghini Huracan Sterrato van 15.000 euro.

Frame van koolstofvezel en de bekende kleuren

In zijn volledigheid heet de gravelbike RaceMax x Huracan Sterrato. De fiets is het resultaat van een samenwerking tussen Lamborghini en de Italiaanse fietsenbouwer 3T. Je rijdt op Pirelli Cinturato Gravel M-banden en een frame van koolstofvezel. Meer specificaties vind je hier.

(Afbeelding: 3T)

Zoals je ziet, en wat ook logisch is met zo’n naam, is het uiterlijk van de gravelbike gebaseerd op de Lamborghini Huracan Sterrato, die in 3,4 seconden optrekt naar de 100 kilometer per uur. Lees hier meer over de supercar. Liever een speedboot dan een fiets van de Italiaanse sportautobouwer? Check dan dit speeltje met 4.000 pk van de Ierse MMA-vechter Conor McGregor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.