Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 10 dec 2022
Leestijd: 1 minuut

Dit is dan echt de allerlaatste Ford GT

Ford brengt nog een speciale versie van de GT op de markt. Deze Mk IV is dan echt de allerlaatste van de modelreeks.

Ford liet afgelopen september weten dat de GT in een speciale Heritage Edition het laatste model in de reeks was. Echter, hier komt nog een circuitsnoepje bij.

De allerlaatste Ford GT

De Ford GT Mk IV is ontwikkeld als knipoog naar de originele MK IV-raceauto van de 24 uur van Le Mans in 1967. Ook dit model is enkel voor op het circuit bedoeld.

Laatste Ford Gt, Ford GT Mk IV
(Afbeelding: Ford)

De bijzondere GT heeft een bijzondere koets en is volledig vervaardigd van koolstofvezel. Het front van de auto is totaal anders dan van een normale GT. Dit komt onder andere door de LED-koplampen die in de koets zijn verwerkt en de opvallende luchtopeningen op de motorkap. Aan de achterkant tref je een gigantische spoiler en een mega diffuser die het GT-uiterlijk verdoezelen.

Meer dan 800 pk

Onder de motorkap ligt een getunede en uitgeboorde versie van de twin-turbo V6 motor die je kent uit de Ford GT. De krachtbron levert nu 811 pk. Dit vermogen wordt via een ‘echte raceversnellingsbak’ naar de achterwielen gestuurd. Wat die ‘raceversnellingsbak’ exact inhoudt, laat Ford nog niet weten. Ook het slagvolume van de speciale GT is nog onbekend.

Ford GT Mk IV heeft flink prijskaartje

De Ford GT Mk IV is, net als een normale GT, niet zomaar te bestellen. De oplage van het brute circuitmonster is beperkt tot slechts 67 exemplaren. De auto wordt met de hand gebouwd in de fabriek van Multimatic in Markham in het Canadese Ontario. Het prijskaartje van de GT is minimaal 1,7 miljoen dollar. Levering start aan het eind van het voorjaar van 2023. In het eerste kwartaal van 2023 vindt de klantselectie plaats. Geïnteresseerde miljonairs kunnen zich hier aanmelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.