Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 21 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Zwarte zaterdag: Deze dagen in 2024 moet je niet op vakantie

Zwarte zaterdag is een term die ieder jaar weer terugkomt wanneer het erg druk is op de Europese wegen. Ben je op tijd met je vakantieplannen voor 2024, dan is het handig om nu al te weten wanneer je niet op pad moet gaan.

Op welke dag de drukte op de Europese wegen het grootst is, valt nog lastig te voorspellen. Wel zijn er al dagen vast te stellen die naar alle waarschijnlijkheid erg druk worden.

Zwarte zaterdag

Zwarte zaterdag is natuurlijk de drukste dag, maar er zijn meerdere weekenden om die dag heeft die erg druk zijn. Je wil dus niet alleen de piekdag mijden, maar ook andere drukke weekenden.

Zwarte zaterdag: Deze dagen in 2024 moet je niet op vakantie
(Afbeelding: ANP)

Van belangrijke invloed op de drukke dagen zijn de schoolvakanties. Een zwarte zaterdag valt altijd binnen die vakantieperiode.

Deze dagen in 2024 moet je niet op vakantie

Kijken we naar wat de potentiële zwarte zaterdagen kunnen worden, dan komen we uit op 20 en 27 juli en 3 en 10 augustus. In die periode overlappen niet alleen de schoolvakanties in de verschillende Nederlandse regio’s elkaar. Ook in Spanje, Frankrijk en delen van Duitsland is het in deze periode vakantie. In sommige Duitse deelstaten is vanaf 2 augustus geen vakantie meer. Wellicht zijn 5 en 12 augustus dus minder druk dan 22 en 29 juli.

Deze eigenwijze en erg betrouwbare occasion koop je voor minder dan 15.000 euro

Waarschijnlijk zal een van deze vier dagen de zwarte zaterdag van 2024 worden. Als het kan, probeer dan deze weekenden te mijden. Ga je toch de weg op, houd dan rekening met de bekende knelpunten, zo hoef je niet urenlang in de brandende zon stil te staan.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom auto’s en verkeer, abonneer je dan gratis op Autovisie-Whatsapp. Dagelijks brengen we je op de hoogte via een Whatsappje van het belangrijkste autonieuws.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.