Remco Slump
Remco Slump Nieuws 27 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Zouden de stoelen in deze Barbie Maserati Grecale ongezond dun zijn?

Maserati heeft samen met het speelgoedmerk Barbie een gelimiteerde editie van de Grecale ontwikkeld. Want ja, dit is niet simpelweg een geintje om publiciteit te genereren. Deze kerst is de Barbie Maserati Grecale gewoon te koop.

Niet in Europa, overigens, maar wel in de Verenigde Staten, waar de Barbie Maserati Grecale is opgenomen in de Neiman Marcus-kerstcatalogus. Een deel van de verkoopprijs komt ten goede aan het Barbie Dream Gap Project, dat wereldwijd strijdt voor gelijke kansen voor meisjes.

Barbie Maserati Grecale haakt in op Barbiecore-trend

Maserati haakt met de Barbie Grecale in op het zogenoemde Barbiecore-fenomeen. Als niet-modebewuste autoredacteuren kenden wij dat begrip tot nu toe niet, maar het blijkt een fashiontrend te zijn met veel roze kleuren.

Maserati Grecale
(Afbeelding: Maserati)

Nou, dan is deze Grecale zeker Barbiecore. Hij is zo fel roze dat hij vlekken achterlaat op je netvlies als je ervan wegkijkt. De stilisten van Maserati hebben het geheel afgewerkt met gele details en een paar Barbie-logo’s hier en daar.

Barbie een slecht rolmodel, met haar onrealistische lijf?

Het interieur is nog redelijk ingetogen, met de nadruk op redelijk. Want het stijlvolle zwarte leer wordt afgewisseld met agressief roze oppervlakken en roze stiksels. Het is op de foto’s niet te zien, maar wij vragen het ons toch af: zouden de stoelen ook ongezond dun zijn?

Maserati Grecale
(Afbeelding: Maserati)

Maserati roemt Barbie om haar – en wij citeren – ‘veelzijdige levensstijl, waarin zakelijke meetings worden afgewisseld met glamoureuze events’. Je zou ook kunnen zeggen dat ze een slecht rolmodel is, met haar onrealistisch dunne lijf.

Komt er ook een speelgoedvariant van de Barbie Grecale?

Het zou trouwens lachen zijn als speelgoedfabrikant Mattel nu ook een minivariant van de Barbie Grecale uitbrengt voor Barbie. Of dat ook gaat gebeuren, is niet duidelijk, maar wat ons betreft is dat de enige logische stap.

Maserati Grecale
(Afbeelding: Maserati)

Overigens is dit niet de enige speciale Barbie-editie die Maserati uitbrengt. Er komt er nog een. De uitvoering op deze foto’s is gebaseerd op de Grecale Trofeo, die is uitgerust met een 530 pk sterke twinturbo V6.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.