Remco Slump
Remco Slump Nieuws 30 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Zoek de verschillen. De BMW Z4 heeft een heel klein faceliftje gehad

Een facelift kunnen we het eigenlijk niet eens noemen. BMW heeft de Z4 simpelweg een tussentijdse update gegeven, met een paar kleine uiterlijke tweaks en een paar wijzigingen in de uitrusting. Kan de BMW Z4 weer een paar jaar mee.

Wat het effect van de aanpassingen is, daar is het persbericht van BMW natuurlijk duidelijk in. Ze ‘onderstrepen meer dan ooit het sportieve karakter van de BMW Z4’, ‘verleggen opnieuw de grenzen’ en maken de auto ‘dynamischer dan ooit’. Damn! Wat moeten er inmiddels veel strepen onder dat sportieve karakter en die dynamische grenzen staan. Grenzen die inmiddels zo ver weg zijn opgeschoven, dat het maar goed is dat de Z4 een top van 250 km/h heeft, anders kom je er nooit.

BMW Z4 M40i in 4,5 seconden naar 100 km/h

Want ja, op motorgebied verandert er niets. Bovenaan het leveringsprogramma staat nog steeds de Z4 M40i, met een 3,0-liter zes-in-lijn met turbo, 340 pk en 500 Nm koppel. Hij accelereert in 4,5 seconden naar 100 km/h en wordt bij 250 km/h door de begrenzer teruggefloten.

BMW Z4
(Afbeelding: BMW)

De twee modellen eronder maken gebruik van een viercilinder turbomotor. De Z4 sDrive20i komt tot 197 pk en 6,6 tellen naar 100 km/h. De 258 pk sterke sDrive30i is de sweet spot van de Z4-reeks. Waarom? Omdat hij weinig onderdoet voor de M40i, maar wel 24.000 euro minder duur is.

Uit de gloriejaren van BMW M: de BMW Z4 M Coupé

Alle Z4’s nu standaard met M Sport-pakket

Maar genoeg over wat er hetzelfde is gebleven, op naar de wijzigingen. Alle Z4’s krijgen nu standaard het M Sport-pakket mee; voorheen werd alleen de M40i daar ‘kostenloos’ mee uitgerust. Het M Sport-pakket bevat sportiever ogende bumpers en wat meer geprononceerde dorpels.

BMW Z4
(Afbeelding: BMW)

Verder hebben de ontwerpers het grillepatroon in de ‘nieren’ aangepast. Optioneel zijn nieuwe 19-inch lichtmetalen M-wielen. Ook is het kleurenpalet verder uitgebreid, met drie metalliclakken: Thundernight (paars), Portimau Blau en Skyscraper Grau.

Koopwijzer: occasion BMW Z4 Roadster (2009-2016)

Handbak niet leverbaar, altijd achttraps automaat

Shadow Line-koplampen – lichtunits met een donkere achtergrond – zijn een andere nieuwe optie, die je ook in combinatie met adaptieve LED-verlichting kunt bestellen. Ga je op de BMW-website naar de configurator, dan zie je dat iedere Z4 standaard is voorzien van een windscherm, automatische airco met twee zones, Park Distance Control met sensoren vóór en achter, en een automatisch dimmende binnenspiegel.

Z4
(Afbeelding: BMW)

Een handgeschakelde versnellingsbak kom je in Nederland niet tegen (in het buitenland weg). Hier is een achttraps automaat standaard.

Z4
(Afbeelding: BMW)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.