Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Nieuws 23 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo ziet de Porsche Taycan er van binnen uit

Hoe de Porsche Taycan er in productievorm uit gaat zien weten we pas op 4 september. Over de binnenkant hoeven we niet meer te gissen, die laat de fabrikant nu al zien.

Porsche Taycan Interieur

De Porsche Taycan gaat een belangrijke auto worden voor de autofabrikant uit Stuttgart. Er wordt zelfs gezegd dat Porsche plannen heeft om hem het boegbeeld van het merk te maken. Daarmee zou de iconische 911 van zijn positie geduwd worden. Het is Porsche er dus alles aan gelegen dat de auto in goede orde op de markt komt en dat de verwachtingen waargemaakt worden. Qua interieur zien we niet direct grote verrassingen, behalve dat de bijrijder ook een touchscreen voor z’n neus krijgt.

Meerdere grote schermen

Het dashboard is standaard opgebouwd uit meerdere grote schermen en optioneel is er een scherm voor de passagier en voor de inzittenden achterin. Die kunnen alle boordelektronica met aanraakopdrachten bedienen, behalve alle functies die met het rijden te maken hebben. De bestuurder vindt een nieuwe werkplek. Rechts achter het stuur een pookje om de rijstanden D, N en R te selecteren. Links naast het stuur de startknop. Er is een head-up display maar dat zal later pas leverbaar worden. Het 16,8 inch grote scherm is gebogen en eromheen zitten toetsen voor lichtfuncties aan de linkerkant en rechts zijn de rijzaken te vinden. Opmerkelijk is natuurlijk het ontbreken van een centrale toerenteller, dominant aanwezig in elke andere Porsche.

Porsche Taycan Interieur

Het display midden in het dashboard meet 10,9-inch en heeft een nieuwe interface. Er is een home-toets en een eigen toets voor de rijfuncties. Uiteraard is het multimediasysteem met de stem aan te sturen. “Hey Porsche” is nodig om de aandacht te krijgen en dan kan een commando gegeven worden. Net als bij Mercedes-Benz, maar Porsche heeft een andere toeleverancier. Vanzelfsprekend zijn er allerlei rijhulpjes om taken uit handen te nemen, te waken over de inzittenden en om zo veel mogelijk kilometers te halen uit het accupakket.

Porsche Taycan Interieur

Ruimte

We mochten al even in de Taycan plaatsnemen. Daarbij viel ons op dat de beenruimte achterin is iets minder is dan in de Panamera , maar ruim voldoende voor een volwassene. De auto zal naar keuze een twee stoelen of een driezits achterbank worden geleverd. Ondanks het lage koetswerk is er voldoende hoofdruimte achterin, mede door een slimme indeling. Er zijn uitsparingen in de bodem voor de voeten van de achterpassagiers, zodat de bank lager geplaatst kon worden. Zonder in te boeten aan steun voor de bovenbenen.

Porsche Taycan Interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.