Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 16 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Porsche Taycan racet over New Yorks Formule E-circuit

Ook Porsche gaat volledig elektrisch, maar doet dat op zijn eigen manier met de Porsche Taycan. Wat dat inhoudt kregen de bezoekers van de New Yorkse Formule E-race van afgelopen weekend te zien. 

Porsche Taycan

Porsche zet de eerste stapjes in de wereld van de elektrische auto’s met de Porsche Taycan. We weten nog niet heel veel technische details over de auto, maar het is wel duidelijk dat een sprint van 0 naar 100 kilometer per uur binnen 3,5 seconden geklaard moet zijn. Van stilstand naar 200 km/h gaat binnen 12 en de topsnelheid ligt op 250 km/h. Op dat elektrisch geweld werden bezoekers van de Formule E in New York getrakteerd. Daar zette Porsche de auto namelijk in voor wat demo-runs.

Porsche-coureur Neej Jani had de eer om het stuurwiel van de Taycan in zijn handen te houden tijdens de snelle rondes op het Red Hook circuit. Hij had de taak om de ‘dynamic abilities’ van de Porsche te tonen. Dat nam de coureur ter harte en hij claimt dat hij de 200 kilometer per uur aantikte op het circuit dat door de havens van New York loopt.

Verkoop

Naast de goede prestaties van de wagen, heeft Porsche niets te klagen over de verkoop van de elektrische auto. Volgens de fabrikant zijn er al meer dan 20.000 klanten voor de Porsche Taycan in het bestand opgenomen. Deze hebben allemaal een aanbetaling gedaan en wachten op hun auto. Deze komt pas ergens eind dit jaar, want dan staat de officiële marktintroductie gepland. In september zal de auto in productievorm aan het publiek gepresenteerd worden.

Porsche Taycan

Verder

Porsche gaat overigens verder dan alleen het verkopen van een elektrische auto. Het merk geeft klanten ook toegang tot ruim 70.000 oplaadpunten in Europa. Deze zijn van verschillende bedrijven, maar Porsche houdt het afrekenen voor de klanten makkelijk door de facturatie op zicht te nemen. Porsche Taycan kopers kunnen dus bijna overal tanken en krijgen maar één factuurtje aan het einde van de maand.

Porsche Taycan

Bron: Youtube/Porsche

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.