Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 25 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo kun je stijlvol kamperen met een Porsche Taycan Cross Turismo

De Porsche Taycan Cross Turismo is een elektrische superstation die prima geschikt is voor een flinke roadtrip. Kampeer- en reismerk Db Journey komt nu met een camping kit waarmee je ook echt kunt kamperen met de elektro-Porsche.

De kit met daktent is (in dit geval) uitgevoerd in een donkere bordeauxrode kleur die perfect past bij de tint ‘Cherry Metallic’ die je kunt kiezen op je Taycan. Het stijlvolle design zorgt er volgens de fabrikant voor dat je nooit meer een echt huis wilt.

Kamperen met een Porsche Taycan Cross Turismo

Nogal overdreven, want de daktent heeft een inhoud van 2385 liter en biedt slaapplekken voor twee personen, en is enkel een slaapcabine. Met een klein opvouwbaar laddertje klim je op het dak van de Taycan Cross Turismo. Je koffers vol kleding moet je dus in de kattenbak laten.

Porsche Taycan GTS niet als Cross Turismo

Bij de camping kit krijg je een koffer (60 liter) en een rugzak (30 liter), die qua uitstraling uiteraard passen bij je daktent. Modieus is het zeker, maar voor het geld dat-ie kost ben je wellicht comfortabeler onderweg met een camper. Daarbij heeft de daktent – hoe gestroomlijnd het ding ook is – invloed op de actieradius van de EV. Hoeveel kilometer er met de bepakte Taycan te rijden is, laat de fabrikant niet weten.

Db vraagt een bizarre 250.000 euro voor de kit. Hier komt de Porsche Taycan Cross Turismo met een nieuwprijs van minimaal 97.000 euro nog bij. Daarmee is-ie een stuk duurder dan een reguliere daktent die je voor andere auto’s koopt. Zo betaal je voor een daktent voor de Mini Countryman tussen de 1000 en 5000 euro.

In goede reisauto

Voor dit geld kun je dus een flinke camper kopen, of met de Taycan op vakantie en een luxe hotel boeken. Dat de Porsche prima geschikt is om lange afstanden mee af te leggen bewees onze eerste test met het model. Autovisie-redacteur Peter Hilhorst neemt je onder winterse omstandigheden mee in de snelle Porsche Taycan Cross Turismo Turbo S.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.