Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Zien: Singer ACS gaat tekeer in de blubber

Onlangs presenteerde Singer een van z’n fraaiste creaties tot nu toe: de ACS. Liefhebbers kunnen enkel dromen hoe het is om met die auto te rijden, maar met dank aan onderstaande video kunnen we allemaal toch een beetje meegenieten.

Singer laat het autohart al jaren flink sneller kloppen. Hoewel het merk nog relatief jong is, heeft het in een paar jaar al een enorme status opgebouwd. Het bedrijf uit Californië restaureert, modificeert en moderniseert klassieke Porsches 911 van de 964-generatie. Dat doen ze op zo’n fraaie wijze, dat het heeft gezorgd voor de opkomst van tal van andere bedrijven en vergelijkbare projecten.

Richard Tuthill

En hoewel we ook al jaren dagdromen bij elk nieuw model dat Singer laat zien, maakte het de autoliefhebber onlangs wel heel erg hebberig. In samenwerking met Richard Tuthill, en Britse specialist op het gebied van rally-Porsches, onthulde het namelijk de ACS. Die drie letters staan voor All-terrain Competition Study en de auto is volgens z’n creators dan ook klaar voor elk offroad-evenement, als de Dakar rally of Baja 1000.

De laatste 911 van Singer heeft een 3,6-liter zescilinder boxermotor (luchtgekoeld) met dubbele supercharger, goed voor minstens 450 pk. Al die paarden worden via een sequentiële versnellingsbak naar alle vier de wielen gestuurd, want de ACS heeft permanente vierwielaandrijving en sperdifferentiëlen tussen de voor-, achter- en cardanas.

Adaptieve dempers

Uiteraard heeft deze 911 adaptieve dempers rondom, acht stuks in totaal. Die bevatten elk vijf standen, voor optimale aanpassingen aan de rij-omstandigheden. De wielen meten 16-inch en zijn volledig van aluminium gemaakt. Singer vouwt er BF Goodrich All-Terrain-banden omheen. Meer over de Singer ACS lees je hier.

Exclusief

De statische beelden van het resultaat alleen al deden ons watertanden. De kans is echter maar heel erg klein dat we ‘m ooit gaan zien. Van de ACS bestaan op dit moment namelijk maar twee modellen (eentje voor op het asfalt en een voor rally’s in de woestijn). Dat kunnen er in de toekomst meer worden, want Singer heeft al laten weten meer exemplaren te gaan bouwen als klanten daar om vragen. Exclusief en onbetaalbaar zal-ie echter altijd blijven.

Daarom moeten we ‘t doen met onderstaande, indrukwekkende video die Singer en Richard Tuthill maakten. Geniet drie minuten lang van de prachtige beelden, een hoop actie en die heerlijke luchtgekoelde 3,6-liter boxermotor die in de toeren wordt gejaagd. Hebben!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.