Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 11 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Singer op de vingers getikt door Porsche, verwijdert ACS van alle kanalen

Singer maakte onlangs vrijwel elke autoliefhebber blij met de ACS, een absolute terreinheld op basis van een Porsche 964. De autobouwer uit Stuttgart is niet in de feeststemming en heeft het Amerikaanse bedrijf op de vingers getikt.

De zaak is zelfs zo serieus dat Singer elk bericht over de ACS van al haar kanalen heeft verwijderd. Ook de video’s van de terrein-Porsche zijn van de officiële kanalen van Singer en Richard Tuthill (de Porsche-specialist waar Singer voor de ACS mee samenwerkte) verdwenen. Waarom?

Porsche-liefhebbers

Carscoops ontdekte bovenstaand en nam direct contact op met beide partijen. Singer heeft nog niet op de kwestie gereageerd, maar Porsche heeft al wel laten weten waarom de ACS van het internet is verdwenen. “We zijn blij dat de gemeenschap van Porsche-enthousiastelingen groeit. Ze helpen ons ervoor te zorgen dat zoveel Porsches die decennia geleden zijn gebouwd op de weg blijven, en dat mensen nog steeds van ze genieten.”

“Maar”, zo laat Porsche weten, “tegelijkertijd hebben we de verantwoordelijkheid tegenover onze klanten om ervoor te zorgen dat Porsche-producten die door óns zijn ontworpen en ontwikkeld, duidelijk en gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd. Dat varieert van afzonderlijke onderdelen of kledingstukken met onze naam, tot hele auto’s.”

Stickers

Duidelijk: de sportwagenbouwer wil dus voorkomen dat klanten niet meer weten welke auto wél of niet officieel door Porsche wordt gebouwd. Waarom komen de Duitsers dan nu pas met dit punt, terwijl Singer al jaren onder licentie restomods van klassieke Porsches 911 maakt? De Singer ACS was volgeplakt met stickers van het officiële Porsche-logo, maar dat zijn vorige Singer-modellen ook. De ACS heeft echter ook dorpels waar Porsche-logo’s zijn in gegoten. In die zin gaat de ACS verder dan vorige Singers, die enkel stickers van het beroemde logo hadden. Porsche maakt in de verklaring niet helemaal duidelijk of precies dat het probleem is, maar het lijkt waarschijnlijk.

Porsche vindt het waarschijnlijk een probleem dat het logo in de dorpels van de ACS is gegoten.

Dus lijkt het probleem makkelijk op te lossen. Als Singer de stickers én logo’s verwijderd van de dorpels op de ACS, zullen we de auto weer digitaal kunnen bewonderen. Zoals gezegd hebben de Amerikanen nog niet op de kwestie gereageerd, maar Carscoops zegt vernomen te hebben dat het Amerikaanse bedrijf bezig is met de aanpassingen en de geweldige machine binnenkort opnieuw voor de lens brengt. In de tussentijd kunnen wij genieten van de ‘oude’ ACS: wij hebben de foto’s namelijk nog. Alles lezen over misschien wel de fraaiste Singer ooit? Klik op onderstaande link!

Singer maakt van deze Porsche 911 (964) een absolute terreinheld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.