Autovisie
Autovisie Nieuws 7 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Zeldzame Alpina B7 Turbo Coupé te koop

De Alpina B7 Turbo Coupé werd geïntroduceerd in 1978 en was daarmee de eerste BMW 6 Serie die door Alpina werd gemodificeerd. Achter de kenmerkende “shark nose” lag een gemodificeerde 3,5 liter zescilinder-in-lijn waar een turbo op werd geschroefd waardoor het vermogen uit kwam op, een voor die tijd verbluffende, 330 pk.

De B7 was leverbaar met een close-ratio vijfbak of een handgeschakelde vijfbak met overdrive. Afhankelijk van het modeljaar claimde Alpina een acceleratie naar 100 km/h in 5,9 of 6,7 seconden en een topsnelheid van 250 of 265 km/h.

Klassieke Alpina’s zijn helemaal hot momenteel en de prijzen van goede exemplaren rijzen de pan uit, onderstaande video weet de magie van een dergelijke Alpina goed over te brengen:

Het aanbod

Deze Alpina B7 Turbo Coupé is nummer 27 van totaal 110 gebouwde exemplaren en wordt te koop aangeboden in Duitsland door Weekend Heroes. In mei 1985 is de B7 nieuw geleverd in Japan, in 2008 keerde deze weer terug naar zijn geboorteland met maar 83.000 km ervaring. Daar voegde de auto zich bij een omvangrijke collectie waar men er zuinig op is geweest getuige de huidige tellerstand van 88.900 km. Volgens de verkoper verkeert de Alpina in een uitstekende nooit gerestaureerde conditie. Het interieur zou geheel origineel zijn en in perfecte staat verkeren, datzelfde geldt voor de lak die slechts op enkele punten bijgewerkt zou zijn. De Alpina beschikt over een certificaat van echtheid van de Duitse fabrikant, daar blijkt ook uit dat de deze over de originele motor beschikt. De prijs is helaas op aanvraag, dat brengt ons tot de vraag: wat zou een reële prijs zijn? Gezien de exclusiviteit van deze Alpina zijn er weinig referenties te vinden, echter een ander exemplaar in geheel gerestaureerde staat te koop in Duitsland met fors meer kilometers voor € 43.406. Wij verwachten, gezien de originele staat en extreem lage kilometerstand dat de B7 in dit artikel daar ver bovenuit gaat. (Bron: THECOOLCARS.nl, de plek voor het delen van advertenties van oldtimers, youngtimers en klassiekers van de toekomst)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.