Autofolder: Porsche 911 GT2 RS

Je hebt folders en je hebt folders. Zo heb je dus ook een brochure van de Porsche 911 GT2 RS en een brochure van de Porsche GT2 RS. Het verschil? De aankleding van het machtig stukje papier.

IMG_3816

Bijzondere Porsche-brochures herken je aan het grijze doosje dat er omheen zit. Dan weet je dat de folder eigenlijk niet voor iedereen is bedoeld. Porsche maakt dat kleine verschil om potentiële kopers te benaderen of net even dat kleine duwtje te geven om de handtekening onder het koopcontract te zetten. Het is een lekkermakertje. Want als je dan post krijgt van een wereldwijd zeer geliefd merk dan moet het iets bijzonders of speciaals zijn, toch? Porsche is daar een ster in; het verzinnen van leuke en supergoede actiefolders.

Dat gaat ook op voor deze brochure. Open voorzichtig het lipje van de grijze doos en vouw het papier om zonder het te kreuken of te scheuren. Dan ligt er een omslag in glimmende carbon-look met daarop het befaamde GT2 RS-logo gedrukt. Haal de magneet los en je ziet de brochure van de gelimiteerde Porsche liggen. Dat is natuurlijk als autoliefhebber en folderverzamelaar al een hoogtepunt, maar dat is nog niet alles. Onder de brochure schuilen een carbon-plaatje met GT2 RS-logo en een stukje bandenrubber. De bijgeleverde beschrijving geeft aan wat je daarmee kunt doen. Je dient ze in elkaar te schuiven, zodat je het beeldmerk op je bureau kunt zetten. Fantastisch toch?

“Onder de brochure schuilen een carbon-plaatje met GT2 RS-logo en een stukje bandenrubber”

De brochure is verder identiek aan de versie zoals die door de officiële dealers is verspreid. Hij heeft, omdat het een bijzondere sportwagen in een gelimiteerde oplage is, een afwijkend landscape-formaat. Het document zelf is niet heel bijzonder. Het vertelt in een vrij eenvoudig vormgegeven brochure – wel voorzien van glanzende foto’s – het verhaal van de 911 GT2 RS met alle bijzondere features en technische hoogstandjes.

Deze folder is alleen compleet als je de doos hebt en het vouwpapier onbeschadigd is. Voor de verzamelaar ten minste, want zo is het document ooit door Porsche uitgegeven. En dat de autobouwer de brochure ook heeft uitgegeven zónder de doos betekent dat ik ook de ’losse’ uitvoering heb. Want ook ja dát is een separaat verstrekte brochure.