Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 23 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Youtuber vliegt gehuurde Tesla de vernieling in

Na een Tesla-onmoeting in Los Angeles besloot één van de aanwezigen een nogal spectaculaire stunt uit te halen met zijn gehuurde Model S. Dat verliep niet geheel vlekkeloos.

Hij reed met volle vaart over een heuvel en vloog tientallen meters door de lucht. Met duizenden euro’s aan schade tot gevolg.

‘Jump-wreck’

De Tesla Roadster die Elon Musk in 2018 de ruimte inschoot, is blijkbaar niet het enige exemplaar van het merkt dat kan vliegen. Dat blijkt uit onderstaande video van Autovlogger Alex Choi, die toekeek terwijl de auto over de heuvel vloog.

De sprong zorgde vanzelfsprekend voor gigantisch veel schade bij de Tesla zelf, maar ook twee geparkeerde auto’s en wat kliko’s ontkwamen niet aan de gevolgen van de stunt. De huurauto kan total loss worden verklaard. Jordan Hook, een van de mensen wiens auto is beschadigd, heeft inmiddels een crowdfundingactie voor de aankoop van een nieuwe Subaru Forester opgezet. Choi, die dus als bijstander bij de stunt aanwezig was, postte later op zijn YouTube kanaal een samenvatting van de bizarre actie. Volgens hem vielen er gelukkig geen gewonden.

Beloning van $1000

De ‘Los Angeles Police Department Central Traffic Division’ (LAPDCTD), beloofde een beloning van 1000 dollar te geven voor de gouden tip die naar de waaghals achter het stuur zou leiden. Al snel werd de politie overspoeld met suggesties. Het was ook niet bijzonder moeilijk om een dader aan te wijzen aangezien een andere vlogger, Dominykas Zeglaitis,  zelf niet bepaald veel moeite deed om zijn actie met de Tesla onder stoelen of banken te steken. Dat blijkt uit deze tweet van de LAPDCTD.

Niet de eerste keer

Deze actie is geen unicum. Het blijkt een bekend plekje te zijn voor internetfiguren om dergelijke capriolen uit te halen. Twee jaar geleden deed vlogger David Dobrik al een soortgelijke sprong in zijn eigen Model X. Over dezelfde heuvel welteverstaan. Deze sprong eindigde echter een stuk minder spectaculair, want deze Tesla kwam wel keurig op zijn wielen terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.