Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 10 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu echt: Tesla Model S Plaid heeft record op de Nürburgring te pakken

De Tesla Model S Plaid mag zich de snelste elektrische auto op de Nürburgring noemen. Maar of de kersverse elektrosedan dat record lang vasthoudt, is nog maar de vraag.

Vanochtend publiceerde Tesla een video op YouTube van de recordpoging. Daarin is te zien dat de ruim 1000 pk sterke – en tevens volledig standaard – Model S Plaid de 22,8 kilometer lange Groene Hel in een tijd van 7:30,91 minuten voltooit. Flink sneller dan het vorige record. Dat zette Porsche immers in 2019 neer met de Taycan. De Duitse elektrosedan voltooide de ronde destijds in een tijd van 7:42 minuten.

Tesla Model S Plaid op de Nürburgring

Maar let op: dat was destijds met een Taycan Turbo. En dus niet met topmodel Turbo S, die flink meer vermogen heeft dan de reguliere Turbo (761 tegenover 680 pk). De Duitse autobouwer liet in 2019 – toen het de recordpoging deed – doorschemeren dat het wel had verwacht dat Tesla met een snelle Model S de baan zou gaan betreden. Daarom wilde het de nog snellere Turbo S achter de hand houden.

Porsche: ‘de Taycan kan nog harder over de Ring’

Nog geen Turbo S

Desondanks heeft Porsche nog geen officiële recordpoging met de Taycan Turbo S uitgevoerd. Tot die tijd mag de Model S Plaid, met een vermogen van 1020 pk, zich de snelste (onaangepaste) elektro-auto op de Nürburgring noemen. Overigens had Tesla zelf verwacht sneller te zijn. De Amerikanen lieten in 2019 al weten dat een tijd van 7:20 minuten mogelijk was. Het durfde zelfs al uit te spreken dat het ook onder de 7:05 minuten te kunnen duiken. Zo snel wist de Model S Plaid dus (bij lange na) nog niet te gaan.

Maar Tesla is alweer van plan om binnenkort opnieuw de Ring te betreden. Elon Musk spreekt op Twitter namelijk al over aanpassingen aan de Model S Plaid. Verbeterde aerodynamica, koolstofvezel remmerij en racebanden moeten de elektro-auto dan nog sneller maken op het befaamde Duitse circuit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.