Autovisie
Autovisie Nieuws 10 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Waar laat je de kentekenplaat op de Maserati MC20?

Het is eindelijk zover. De eerste exemplaren van de Maserati MC20 zijn in Nederland gearriveerd en dat exact een jaar na de onthulling van de Italiaanse supercar. De kentekenplaat kan erop, maar… uhhh, hoe doe je dat? In deze aflevering van Sjoerds Weetjes laten we je zien hoe Maserati de foeilelijke plaat op het fraaie neusje van de MC20 voor ogen heeft.

Geheel onverwachts arriveerden de vrachtwagens bij enkele Maserati-dealers in de Benelux afgelopen week. Voor de Nederlandse markt bracht de fabrikant twee exemplaren. De een is gespoten in solid black en de ander in de introductiekleur Bianco Audace. De eigenaar van laatstgenoemde exemplaar nodigde Autovisie uit om de Italiaanse supercar op de gevoelige plaat vast te leggen. Hij, die verder niet genoemd hoeft te worden, wil zo de fraaie sportcoupé met andere autoliefhebbers delen. Nu zal deze sportcoupé geregeld in ons land te zien zijn, want de gelukkige koper laat hem niet in zijn garage verstoffen. Maserati MC20

Opel variant en elektrische versie

Het was 10 september 2020 dat Maserati de MC20 voor het eerst live aan het publiek toonde. Midden in Modena stond de in Bianco Audace gespoten coupé te wachten om aanbeden te worden. En dat gebeurde. Autovisie deed er destijds live-verslag van, al bracht dit medium de avond ervoor al een uitgebreide video met alle ins and outs van de techniek, het design en de de toekomstplannen. Zoals we destijds de primeur hadden, brengen we dit maal exclusief  de eerste productie-auto voor de Nederlandse markt voor de camera. Sjoerd stelt het eerste exemplaar aan je voor.

van 275 tot 400+ eurotop in vijf minuten

Toen de order voor dit exemplaar werd geplaatst, was de prijs van de MC20 nog helemaal niet bekend. Het prijskaartje van de sportcoupé is uiteindelijk afgerond 185.000 euro, exclusief belastingen geworden. Dat brengt de Nederlandse prijsstelling op ongeveer 275.000 euro. Vermoedelijk zal er geen MC20 zonder opties de fabriekspoort in Modena verlaten, ondanks dat de MC20 er in basistrim al heel appetijtelijk uitziet. Een blik op de prijslijst leert, dat je de prijskaartje heel snel kunt doen laten oplopen. Aan een bedrag van 300.000 euro zit je zo, en zelfs 400.000 euro (op Nederlands kenteken) is probleemloos uit te geven. Maserati MC20 sjoerd van bilsen

Gelimiteerde productievolumes

Maserati bouwt dit jaar enkele honderden exemplaren, wat zeer gelimiteerd is. Voor komend jaar gaat het van een productievolume van ongeveer 500 stuks uit. De 2022-productie is inclusief Spyder met inklapbare hardtop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.