Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 5 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws voor Volvo-rijders: YouTube en Flitsmeister beschikbaar

Heb je een Volvo met daarin het besturingssysteem van Google, dan kun je nu een handige en vermakelijke nieuwe applicaties downloaden. In de Google Play Store vind je namelijk YouTube én Flitsmeister!

En dus kun je – niet tijdens het rijden – video’s bekijken op ‘s werelds grootste videoplatform. Dat laat Volvo vandaag weten in een persbericht. Autovisie kon eerder al melden dat de fabrikant hard werkt aan een YouTube-integratie, maar die is nu dus officieel.

Flitsmeister

Maar dat is niet het enige. Ook de geliefde app Flitsmeister is nu beschikbaar in diezelfde applicatiewinkel. Een goede toevoeging, aangezien het in nieuwe Volvo’s op dit moment niet mogelijk is om Apple CarPlay te gebruiken, een voorziening die overigens later dit jaar beschikbaar komt. De infotainmentvoorzieningen in nieuwe modellen uit Zweden zijn immers door Google ontwikkeld en daar past een iOS-integratie uiteraard niet tussen.

De toevoeging van deze apps, die veel Nederlandse gebruikers graag gebruiken, zorgen ervoor dat die smartphone-connectiviteit niet meer noodzakelijk is. Bezitters van elektrische Volvo’s, zoals de XC40 en C40, kunnen zich tijdens laadsessies nu vermaken met YouTube. Volvo benadrukt dat de YouTube-functie enkel gebruikt kan worden als de auto volledig stilstaat. Belangrijk, want in een Tesla is het al een tijdje mogelijk om gedurende een rit een spel op het centrale scherm af te laten spelen.

Chargepoint

Volvo is druk bezig om samen met Google het aantal applicaties in de Play Store uit te breiden. Waar voorheen enkel wat muziek- en podcastapps beschikbaar waren, is het nu ook mogelijk om laadpunten te zoeken via applicaties als Chargepoint en Plugshare.

Volvo C40

Ook is het nu mogelijk om andere Google-apparaten met Volvo’s te verbinden. Op die manier worden de auto’s volgens de fabrikant ‘slimme apparaten’, die kunnen fungeren ‘als een verlengstuk van de leefomgeving van de bestuurder’. Concreet komt dat erop neer dat apparaten van Google in contact staan met de Volvo, zodat je op afstand verschillende functies, zoals het verwarmen van het interieur van je auto, kunt laten uitvoeren door bijvoorbeeld de opdracht aan een Google Assistent te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.