Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 31 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Wordt deze Hyundai Ioniq 5 N een van de leukste elektrische auto’s?

Hyundai laat beelden zien van een gecamoufleerde Hyundai Ioniq 5 N. Het model is de sportieve variant van de EV die we al kennen. Wordt dit een van de leukste elektrische auto’s?

De standaard Ioniq 5 kennen we van zijn indrukwekkende prestaties en bijzondere design. Zelfs dit model was in Sport-modus al tot glijpartijen te verleiden, zo bleek uit de Autovisie duurtest.

Een van de leukste elektrische auto’s?

De aanstaande Hyundai Ioniq 5 N moet nog een tandje sportiever worden. Zo laat Hyundai in de video zien dat de elektrische auto maar al te graag dwars gaat in winterse omstandigheden.

Hyundai Ioniq 5 N, elektrische auto, leukste
(Afbeelding: Hyundai)

Logischerwijs krijgt de Hyundai Ioniq 5 N dezelfde aandrijflijn als de EV6 GT van de andere Koreaanse autofbrikant. De Kia heeft een aandrijflijn die bestaat uit twee elektromotoren die goed zijn voor 585 pk en 740 Nm aan koppel. Vanuit stilstand sprint het model naar 100 kilometer per uur in 3,5 seconden. Het versnellen stopt pas bij 260 kilometer per uur.

De GT heeft niet alleen veel vermogen. Ook zijn geventileerde remschijven en een beter onderstel onderdeel van het GT-pakket. Dit kan je naar verluidt dus ook op de Hyundai Ioniq 5 N verwachten.

Hyundai Ioniq 5 N, elektrische auto, leukste
(Afbeelding: Hyundai)

Hyundai neemt het model, dat een van de leukste elektrische auto’s moet worden, mee over een ijsvlakte met -30 graden Celcius. Hoewel het geluid van de i20 N WRC-auto de show steelt, heeft de Ioniq 5 N geen moeite met dwars door de bocht gaan.

Hyundai geeft Ioniq 5 N een drift-modus

Hyundai geeft de Ioniq 5 N dan ook een drift-modus. Met dit geactiveerd kan je gecontroleerd driften doordat de distributie van het koppel over de voor- en achterwielen, de hoeveelheid koppel, de hardheid van vering en demping, de stuurbekrachtiging en de werking van het e-LSD (het elektronische-Limited Slip Differential) anders en op elkaar worden afgestemd. Hoe spannend het model is, moet nog blijken. De EV6 GT heeft zich in ieder geval al bewezen in onderstaande video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.