Remco Slump
Remco Slump Nieuws 11 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Wil jij nog een Lamborghini Huracán kopen? Dan heb je pech gehad!

De Lamborghini Huracán wordt pas volgend jaar uit productie gehaald. Dus is er tijd zat om nog een exemplaar te bestellen, zou je denken. Maar nee, alle productieplaatsen zijn vergeven.

Je zou dus kunnen stellen dat de Lamborghini Huracán niet meer te koop is. Op zich bijzonder dat de vraag naar de Italiaanse sportwagen na negen jaar nog zó hoog is. Want de Huracán debuteerde in 2014 op de autoshow van Genève.

Afscheidseditie van de Lamborghini Huracán

Overigens zou het best kunnen dat Lamborghini nog een gelimiteerde afscheidseditie heeft gepland, maar reken erop dat die al lang en breed is uitverkocht.

Waarom de Ferrari SF90 met minder pk toch sterker is dan de Lamborghini Revuelto

Opvolger Huracán wordt plug-in hybride

Krijgt de Lamborghini Huracán een opvolger? Jazeker. Die wordt eind 2024 gepresenteerd en krijgt een plug-in hybride-aandrijflijn, gekoppeld aan een twinturbo V8 waarschijnlijk. Geen schreeuwende, jankende V10 meer.

Huidige model is 640 pk sterk en 325 km/h snel

Want die krachtbron is altijd hét aankoopargument geweest. In de Tecnica – de huidige variant van de Huracán – levert de 5,2-liter tiencilinder een vermogen van 640 pk en 565 Nm koppel.

Waarom deze Lamborghini Aventador glitters in zijn lak heeft

Het model is in staat tot een topsnelheid van 325 km/h en gaat in slechts 3,2 seconden naar 100 km/h. De eveneens 640 pk sterke Huracán STO is sneller, met een 0-100-tijd van 3,0 seconden precies.

Lamborghini Huracan
(Afbeelding: Lamborghini)

Twinturbo V8 doorontwikkeling van Urus-motor

De V8 van de opvolger van de Lamborghini Huracán is waarschijnlijk een doorontwikkeling van de Urus-motor. Van die razend populaire sport-SUV komt ook een plug-in hybrideversie, overigens. De tweede generatie Urus wordt volledig elektrisch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.