Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 31 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

We moeten nog even wachten op de betaalbare auto van Tesla

Tesla werkt naar eigen zeggen al een tijd aan een betaalbare elektrische auto, maar daar moeten we nog wel even op wachten. Het bedrijf richt zich momenteel namelijk op andere zaken.

Dat heeft ceo Elon Musk verteld tijdens een presentatie. “We werken momenteel niet aan een auto die 25.000 dollar gaat kosten”, zo stelde hij. “Dat gaan we op een bepaald moment wel weer doen. Maar we hebben nu genoeg op ons bordje – te veel om eerlijk te zijn.”

Model 2

Het betekent dus dat we nog even moeten wachten op die ‘Model 2’, naar alle waarschijnlijkheid een compacte elektrische hatchback die zo’n 25 mille moet gaan kosten. Volgens eerdere berichten was Tesla van plan die auto in 2023 te laten zien Details over het model zijn verder schaars, al ging vorig jaar het gerucht dat Toyota zich zou mengen in de ontwikkeling van de auto. Daar is sindsdien niets meer over gezegd.

‘Toyota en Tesla werken samen aan goedkope elektrische auto’

Tesla richt zich nu in ieder geval op het starten en uitbreiden van de productiefaciliteiten, waaronder die in Austin en Berlijn. Die moeten ervoor zorgen dat de productie van de fabrikant flink wordt opgeschroefd. Dat terwijl het in het laatste kwartaal van 2021 nog een nieuw productierecord te pakken had. Tesla wist toen 308.600 auto’s te produceren. Naar verwachting maakt de autobouwer dit jaar 1,5 miljoen auto’s.

Tesla Cybertruck

Dat alles heeft dus z’n invloed op de introductie van nieuwe modellen. Niet alleen de betaalbare EV van de fabrikant komt later dan gepland, ook liet Musk weten dat de Cybertruck dit jaar zeker niet verschijnt. Het duurt minstens tot 2023 voordat de Amerikaanse autobouwer het productiemodel liet zien. Dat terwijl Tesla het opzienbarende studiemodel van de Cybertruck al eind 2019 toonde. Toen liet Elon Musk weten dat het model zo goed als klaar voor productie was, maar dat blijkt achteraf zeker niet waar.

Pijnlijk: Tesla Cybertruck komt nóg later

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.