Autovisie
Autovisie Nieuws 31 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Dubbel leven voor Renault Captur, Mitsubishi kondigt ASX-opvolger aan

De Renault Captur ondergaat voor Mitsubishi een facelift en komt er zo als fonkelnieuwe ASX. Zodoende verschijnt de Renault Captur in de lente van 2023 onder twee merk- én typenamen op de Europese markt!

Renault levert niet alleen de technische basis en motoren van de Captur aan Mitsubishi, het merk neemt ook de productie van de ASX gedoopte crossover voor zijn rekening. Het enige dat Mitsubishi moest doen, is het model een lichte facelift te geven waardoor de crossover er als ‘nieuw’ uitziet.

Snelle wissel

Overigens kregen de heren ontwerpers van Mitsubishi niet alle vrijheid, want met het oog op de bouw van het model moeten de Captur en ASX zonder al te veel ingrijpende aanpassingen op dezelfde productielijn worden gemaakt. Renault zorgt ervoor dat tijdens de bouw van de Mitsubishi ASX de afwijkende vervangingsonderdelen als bumpers, grille en logo’s op de ‘Japanse’ variant worden gemonteerd.

Mitsubishi ASX 2023
Mitsubishi ASX 2023

‘Japans’

Zonder de Renault-constructie had Mitsubishi zich teruggetrokken uit Europa. Het merk wilde niet langer investeren in modellen voor de Europese markt, maar de alliantiepartner kwam met de oplossing om Renault-producten ‘Japans’ te maken en die voor Mitsubishi te bouwen. Zo krijgt het Japanse merk voor een prikkie nieuwe modellen voor Europa en tegelijkertijd verkleint Renault zijn kostbare overcapaciteit.

ASX 2019

Spaanse productie

Voor de bouw van de Mitsubishi ASX maakt Renault gebruik van zijn Spaanse fabriek, gelegen in Valladolid. Niet onlogisch, want daar maakt het merk nu ook de Captur. Mitsubishi krijgt de beschikking over de aandrijflijnen met dure hybride- en plug-in hybride-technologie. In 2023 start de bouw van de crossover.

Mitsubishi hoopt toch nog op komst nieuwe Outlander naar Nederland

Niet in heel Europa

De Franse ASX is een van de twee modellen die Mitsubishi van Renault in de schoot geworpen krijgt. Eind 2023 volgt een ander model. Later zal Mitsubishi ook modellen introduceren die in samenwerking met Renault en Nissan zijn ontwikkeld en voorzien worden van elektrische aandrijflijnen. Uit de eigen fabriek levert Mitsubishi onveranderd de Eclipse Cross plug-in hybrid en Space Star in Europa. Overigens verkoopt Mitsubishi niet langer zijn modellen op alle Europese markten. Het trekt zich terug uit onder andere Groot-Brittannië en België.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.