Remco Slump
Remco Slump Nieuws 8 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom je met je dertiende maand een oude Saab 900 moet kopen

De huizenmarkt koelt af en cryptomunten zijn te riskant, dus waar moet je dan in investeren? Een klassieke auto! Want deze paar auto’s gaan het komende jaar zeker in waarde stijgen. En sommige zijn nog betaalbaar ook, zoals de Nissan 350Z en de Saab 900.

Even een slag om de arm: het is natuurlijk niet zeker dat onderstaande auto’s in waarde zullen stijgen, maar verzekeraar Hagerty acht de kans heel groot. Het bedrijf publiceert ieder jaar een lijst met potentiële waardestijgers.

Irrelevant voor Europa en flauw

Het is een Amerikaanse verzekeringsmaatschappij, dus staan er modellen op de lijst waarvoor in Europa zich niemand interesseert, zoals de Hummer H1 en de AMC AMX.

Sommige keuzes zijn bovendien een beetje flauw, want natuurlijk gaat de zeldzame Mercedes-Benz SLR McLaren op weg naar de stratosfeer. Dat ding is nu al hartstikke duur.

Nissan 350Z en Suzuki Cappuccino

Interessanter zijn de betaalbare vierwielers, zoals de Nissan 350Z en de Suzuki Cappuccino. Die tweede is in Nederland moeilijk te vinden. Het kleine Japanse roadstertje is hier nooit officieel geleverd, alleen via de grijze import.

Nissan 350Z
(Afbeelding: Nissan) (Afbeelding: Nissan)

Als je zoekt op Nissan 350Z krijg je meer hits op occasionsites. Het model werd van 2003 tot en met 2009 verkocht en was er als coupé en roadster, met een heerlijke 3,5-liter V6 met tussen de 280 en 313 pk (afhankelijk van het modeljaar).

Klassieke Saab 900 nu al gewild

De klassieke Saab 900 dan, die in Nederland traditiegetrouw een grote schare fans heeft. Dat de eigenzinnige Zweed in waarde gaat stijgen, is nu al te zien op Gaspedaal.nl. Voor een fatsoenlijke Turbo, coupé of cabriolet, betaal je reeds 20.000 tot 30.000 euro.

Saab 900
(Afbeelding: Saab)

De Saab 900 Turbo is er in een aantal varianten. Je hebt de Turbo met 145 pk, de 155 pk sterke Turbo met intercooler en de gewilde (en dus dure) Turbo 16 en Turbo 16 S. Die laatste zijn goed voor 175 pk en een sprint van 0 naar 100 km/h in 8,5 seconden.

Saab 900
(Afbeelding: Saab)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.