Remco Slump
Remco Slump Nieuws 8 dec 2022
Leestijd: 1 minuut

Pensioenleeftijd wéér omhoog! Bejaarde Lancia Ypsilon krijgt toch nog update

De Lancia Ypsilon had al lang met een AOW-uitkering en aanvullend pensioen thuis moeten zitten. Maar nee, het twaalf jaar oude model moet nog steeds hard aan de bak in thuisland Italië. Daarom krijgt hij nog één laatste update.

Lancia is alleen nog in Italië actief, waar het merk enkel nog de Ypsilon verkoopt. Wat een trieste bedoening, zou je denken, maar in de afgelopen jaren verkocht Lancia meer auto’s dan Alfa Romeo, dus zo zielig is de fabrikant niet.

Nieuwe Lancia Ypsilon komt in 2024

Moederbedrijf Stellantis heeft vertrouwen in het merk en werkt aan een terugkeer. Voor nu staan er drie nieuwe Lancia’s op de agenda, waaronder de Ypsilon (die komt al in 2024), een nog naamloos vlaggenschip en de Delta.

De allereerste nieuwe Lancia is hier! Maar wat is het?

Tot die tijd moet de oude Ypsilon nog even de kar trekken. Daarom heeft Lancia het bijna twaalf jaar oude hatchbackje weer een opfrisser gegeven. Wat houdt die in? Onder meer een vernieuwd infotainmentsysteem met nu Apple CarPlay en Android Auto.

Driecilindertje met mild hybrid-ondersteuning

Daarbij krijgt de Ypsilon voor het eerst een draadloze telefoonlader in het interieur én een achteruitrijcamera. Verder heeft Lancia de cabine op punten verbeterd, met op de stoelen een bekleding van gerecycled plastic uit de Middellandse Zee.

Dit is hoe de toekomstige Lancia-modellen eruit komen te zien

Onder de motorkap geen wijzigingen. Daar ligt nog steeds het bekende 1,0-liter driecilindertje met mild hybrid-ondersteuning. Het geheel is goed voor een vermogen van 70 pk. De Lancia Ypsilon is er in Italië vanaf 15.150 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.