Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 24 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Oude auto voor jonge mannen: Saab 900 Classic (1993) – Uw Garage

Joost Bakker was vroeger liefst aan het voetballen en had niet veel met auto’s, en zeker niet met Saabs! 

Mijn broer zit in de Saabs. Hij had een auto ingeruild. Op de dag dat ik mijn rijbewijs had opgehaald mét begeleiderspas – ik was nog geen 18 – stond hij ‘s avonds met die auto voor de deur. We gingen een stukje rijden. Ik dacht dat hij met zo’n oude auto aankwam, omdat hij een nieuwere nog niet aandurfde.”

Beter dan lesauto

“Maar toen we terug waren, vroeg mijn vader wat ik ervan vond, of het beter reed dan mijn lesauto. Nou, niet beter, wél een stuk leuker! En toen bleek dus dat ze die auto voor mij hadden meegenomen. Al mijn opmerkingen die ik voorheen tegen mijn broer maakte over het ‘oudemannenmerk’ Saab bleken ineens niet te kloppen; het was leuk!”

“Ik kende niemand in het wereldje en besloot daarom meteen een vijfdeurs-meeting te organiseren. Niets bijzonders hoor, een bestaande route. En ik was gewoon bij een koffiehuisje naar binnen gelopen om te vragen of we daar konden parkeren, koffiedrinken en starten. Aan het eind had iedereen een superdag gehad en heb je vrienden gemaakt! Ik werkte in die tijd bij de wasstraat en zag daar iemand die ik herkende en aansprak. Hij vertelde over een auto die hij had gezien en had willen kopen. Dat bleek mijn auto te zijn.”

Forum

“Een paar weken later had hij exact zo’n auto gekocht. Wielen, interieur, de kleur: alles gelijk. Dan heb je dus nóg een gelijkgestemde gevonden. En toen ik mijn onderstel wilde aanpassen en daar informatie over vroeg in een forum, kreeg ik gelijk een bericht van iemand uit Den Haag: als je een keer in de buurt bent, moet je langskomen. Ik heb precies het onderstel wat jij wilt, dan kun je een keer proefrijden. Je hebt iemand nog nooit gezien, ze nodigen je uit en bieden je dat aan. Dat is toch geweldig? Natuurlijk ben ik op zijn uitnodiging ingegaan. Deze jongens zitten nu allemaal in mijn Saab-vriendengroep. Je krijgt een auto en dat krijg je er allemaal bij. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.