Remco Slump
Remco Slump Nieuws 7 dec 2022
Leestijd: 1 minuut

Gymkhana 2022 – Heerlijke idioot springt in Subaru over helikopter heen

Weet je wat een Florida Man is? Dat is een stereotype gebaseerd op de soms bizarre en idiote gedragingen van inwoners van Florida. Voor een voorbeeld hoef je niet verder te kijken dan deze Gymkhana 2022-video, waarin coureur Travis Pastrana zijn beste imitatie van een Florida Man doet.

Voor wie de Gymkhana-video’s niet kent: ze zijn bekend geworden door de krankzinnige capriolen van Ken Block, die al driftend en rokend de meest ongelofelijke manoeuvres uitvoert. Iedere Gymkhana-video is weer grootser en gevaarlijker dan de vorige. In deze Florida-editie wordt de lat dan ook flink hoger gelegd.

Subaru-stationwagon met 874 pk en actieve aero

De auto waarin Travis Pastrana zijn stunts uitvoert, kennen we van het afgelopen Goodwood Festival of Speed. Het is een Subaru-stationwagon met 874 pk, vierwielaandrijving en een opmerkelijk actief aerosysteem. Onderhuids heeft-ie niets te maken met de oude Subaru waarop hij lijkt. Zelfs de koets is nieuw en gemaakt van lichtgewicht koolstofvezel.

Travis Pastrana vier keer Amerikaans rallykampioen

Travis Pastrana is een 39-jarige Amerikaanse coureur, die zijn carrière als motorcrosser begon en later switchte naar de rallysport en het NASCAR-kampioenschap. Hij won de Amerikaanse rallytitel vier keer en pakte meerdere medailles op de X Games. Ook heeft hij meegedaan aan de Pikes Peak International Hill Climb en creëerde hij de Amerikaanse Nitro Rallycross-serie.

Gymkhana 2022 begint met mislukte basejump

In deze Gymkhana 2022-video loopt Pastrana verwondingen op na een mislukte basejump (hij kan er wel om lachen, kennelijk), landt de coureur vol op de neus van de Subaru na een immense sprong en vliegt hij over de draaiende wieken van een helikopter heen. Kijken dus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.