Remco Slump
Remco Slump Nieuws 19 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

Waarom deze Ferrari F40 slechts 26.000 euro kost

Wil je op dit moment een Ferrari F40 kopen, dan betaal je gemiddeld zo’n 2 miljoen euro. Hoe kan het dan dat dit exemplaar slechts een fractie daarvan waard is?

Kijk je goed naar de bijgaande foto’s, dan beginnen dingen op te vallen aan deze Ferrari F40. Er lijkt iets mis te zijn met de uitlaten, op de neus prijkt geen steigerend paard en waar zijn de buitenspiegels überhaupt?

Ferrari F40 voor één volwassene of twee kinderen

En dan zie je de schaal van de auto. Hij is klein, slechts 2,6 meter lang en 1,6 meter breed, en heeft in het interieur twee minuscule sportstoeltjes staan. Volgens RM Sotheby’s, het veilinghuis dat de F40 verkoopt, is er plek voor één volwassene of twee kinderen.

Het dak van deze ‘Ferrari’ kan worden verwijderd, zodat de inzittenden zichzelf niet hoeven dubbel te vouwen. De bestuurder kijkt uit over een basaal dashboard, met alleen een voltmeter en een klokje voor de olietemperatuur.

Te koop – Deze ‘Nederlandse’ Ferrari F40 is de snelste ooit

Topsnelheid van maar liefst 56 km/h

Dat er een contactsleutel en een rem- en gaspedaal aanwezig zijn, hint naar de krachtbron in de speelgoed-F40. Hij wordt aangedreven door een 270 cc-benzinemotor, die hem opstuwt naar een topsnelheid van maar liefst 56 km/h.

Wonderwel heeft de compacte Ferrari F40 een differentieel op de achteras, een onafhankelijke wielophanging met oliegevulde dempers en hydraulisch bediende schijfremmen.

Dit is waarom een rode Ferrari hartstikke stom is

Half augustus in Monterey onder de hamer

Goedkoop is het wagentje natuurlijk niet. Wanneer de F40 half augustus in het Californische Monterey onder de hamer gaat, is de verwachte opbrengst tussen de 30.000 en 40.000 dollar, tussen de 26.000 en 35.000 euro.

Ferrari F40
(Afbeelding: RM Sotheby’s)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.