Remco Slump
Remco Slump Nieuws 9 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom de gefacelifte Audi E-Tron zo’n verwarrende naam krijgt

Dit is de gefacelifte Audi E-Tron. Die mogen we vanaf nu geen E-Tron meer noemen, overigens, want Audi heeft een nieuwe naam bedacht. Eentje die verwarrend en totaal niet logisch is. Zelfs Audi heeft moeite om goed uit te leggen waarom dit nu de Q8 E-Tron is.

In de prijslijst van Audi vind je drie volledig elektrische modellen: de Q4 E-Tron, de E-Tron GT en de reeds vier jaar oude E-Tron. Hij is een SUV die qua lengte tussen de Q5 en Q8 in zit, maar krijgt na zijn facelift opeens het predicaat Q8 opgeplakt. Waarom? Omdat Audi voorsorteert op de opvolger van de E-Tron, die groter wordt en dus wel de naam Q8 E-Tron waardig is.

Audi E-Tron met een grotere grille

De facelift dan. Die heeft eigenlijk weinig om het lijf. Het uiterlijk van de E-Tron bleef grotendeels hetzelfde, met als enige duidelijke verschil de grotere single-frame grille, die nu een dikgedrukte omlijsting heeft.

Audi E-Tron
(Afbeelding: Audi)

Een beetje jammer is dat Audi slaafs met de trend meegaat en een led-strip boven de grille monteert, die de lichtunits met elkaar verbindt.

Grotere batterij voor Audi Q8 E-Tron

Binnen in de E-Tron veranderde niks, dus duiken we onder de ‘motorkap’. En daar zien we een mooie ontwikkeling. De Q8 E-Tron heeft een flink grotere batterij dan zijn voorganger.

Audi E-Tron
(Afbeelding: Audi)

De basisversie gaat van 71 naar 95 kWh, waardoor zijn bereik in een keer van 336 naar 491 kilometer springt. Hij wordt bovendien sterker (plus 28 pk naar 341 pk).

Actieradius van maximaal 600 kilometer

De Q8 E-Tron 55 en S hebben nu een 114 kWh-accu (was 95 kWh) en een range van max. 600 kilometer (voor de Q8 E-Tron 55 Sportback). Aan hun aandrijflijn verandert verder niks.

Audi E-Tron
(Afbeelding: Audi)

De 55 heeft twee elektromotoren met samen 408 pk. In de S heb je er drie onder je voet, met in totaal 503 pk. Het snelladen is bij alle E-Trons verbeterd, naar 150 kW voor de 50 en 170 kW voor de 55 en S.

Audi E-Tron
(Afbeelding: Audi)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.