Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Extra 7 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Een goede start of een sterke inhaalrace? Audi Q4 E-tron vs. BMW iX3

De Audi Q4 E-tron is geboren als elektrische auto, terwijl de BMW iX3 een omgeschoolde brandstofauto is. Wat is de beste strategie? We onderzoeken het in de Autovisie Dubbeltest!

Fotografie: Martijn Bravenboer

BMW heeft met de spraakmakende iX onlangs de vaandeldrager van een nieuwe lichting EV’s geïntroduceerd. Deze iX3 stamt nog uit de overbruggingsfase en hij is niet vanaf de eerste schroef ontworpen als elektrische auto. Al doen we BMW tekort door van omscholing te spreken.

Duik in de prijslijst: Audi Q4 e-tron, VW ID.4 of Skoda Enyaq iV?

De bodemplaat van de X3 was namelijk wel voorbereid om ook een elektrische aandrijflijn te kunnen herbergen. Eigenlijk heeft de middelgrote SUV van BMW twee studierichtingen om uit te kiezen: ICE of EV.

Hier mag de elektrische specialisatie zijn competenties laten zien tegenover de Audi Q4 E-tron, die gebouwd is op het MEB-platform van de Volkswagen-groep. Daarop staan de Skoda Enyaq en de Volkswagen ID.4, maar ook de kleinere ID.3 en de Cupra Born. Wint de volledige toewijding van Audi het van de bredere aanpak van BMW? 

Autovisie Magazine

De hele test van de BMW iX3 en Audi Q4 E-tron met alle meetgegevens (onder andere verbruik, interieurmaten en kosten) staat in Autovisie Magazine. Koop het in de winkel of abonneer je, en lees dan ook online de hele test en veel meer gave autoverhalen. Ook is het mogelijk om een voordelig en volledig digitaal abonnement af te sluiten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.