Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 7 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De grappigste autoreclames uit de geschiedenis (deel 1)

Autofabrikanten doen er alles aan om aandacht te vragen voor hun nieuwe model. Naast dat marketingbureaus social media en magazines gebruiken om te adverteren, is de televisie al jaren een geliefd podium voor autoreclames.

Wij doken in de archieven en selecteerden de meest spraakmakende en grappigste reclames die ooit te zien zijn geweest op televisie. Vandaag deel 1!

De vijf grappigste autoreclames:

1. Volkswagen – “oud vrouwtje”

Het is een van de bekendste autoreclames wereldwijd en misschien wel de meest herkenbare Nederlandse autocommercial ooit, de reclame van de Volkswagen Golf waarin een oud vrouwtje haar occasion verkoopt.

In de video is te zien hoe een jongeman samen met zijn – waarschijnlijk – vader een tweedehands Volkswagen Golf wil kopen. Uitgaande dat-ie van ‘een oud vrouwtje’ is geweest, denken ze een exemplaar te kopen dat nooit is mishandeld. Maar de reclame wijst iets anders uit.

2. Fiat 500 S– Tested for bad boys

Een recentere reclame die je niet snel vergeet, is die van Fiat. In de commercial is te zien hoe de nieuwe 500 S uitvoerig getest wordt op bouwkwaliteit door hard met de deur te slaan en tegen het wiel aan te schoppen.

Later in de video blijkt het testcentrum dit te hebben gedaan omdat de auto gemaakt is voor ‘bad boys’. Vrouwen, pas dus op voor mannen in een Fiat 500 S!

3. Audi – What do you want in a car?

Vrouwen kunnen beter gaan voor een man met een Audi, want volgens de reclame biedt het merk een mooi design, comfort, veiligheid en sportiviteit.

Bij elke eigenschap hoort volgens de Duitsers uit Ingolstadt een merk, maar al deze eigenschappen samen vind je terug bij Audi.

4. BMW – M5 reclame

Dat BMW zich voor een groot gedeelte richt op sportiviteit, heeft de concurrentie goed gezien. BMW steekt dit zelf dan ook niet onder stoelen of banken.

In de reclame zie je dat een voertuig – dat lijkt op de Bloodhound SSC – gefilmd wordt met een camera die zich op de flank van een BMW M5 bevindt. Onrealistisch, maar desondanks een leuke reclame.

5. Volkswagen – Lamp Post

Volkswagen is ook buiten Nederland een ster in het maken van reclames. Zo werd de ‘Lamp Post’ commercial een gigantische hit in het Verenigd Koninkrijk.

De mensen op straat worden erg afgeleid door het reclamebord van de Polo L en lopen hierdoor tegen de lantarenpaal. Om letsel te voorkomen is er een dempend foam om de paal gemaakt.

De eerste online bestelde Volvo’s C40 staat klaar voor uitlevering

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.