Remco Slump
Remco Slump Nieuws 9 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom de Ford Explorer Men’s Only Edition geen richtingaanwijzers heeft

Grapje van Ford op International Women’s Day: de Ford Explorer Men’s Only Edition. Het model mist onder meer remlichten, ruitenwissers, navigatie en richtingaanwijzers. Is dat omdat mannen nooit de weg vragen en geen richting aangeven?

Gisteren was het International Women’s Day, dus waarom maakte Ford dan een fake reclamespot over de Explorer Men’s Only Edition met acteur Bryan Cranston erin?

Ford Explorer Men’s Only Edition mist functies

Omdat het merk wil laten zien wat de bijdragen van vrouwelijke ingenieurs aan de autowereld zijn. De Explorer Men’s Only Edition mist alle functies die door vrouwen zijn bedacht.

Uw Garage: Deze Ford Granada was van koningin Juliana

Achteruitkijkspiegel bedacht door Britse journaliste

De achteruitkijkspiegel is bijvoorbeeld een idee van de Britse coureur en journalist Dorothy Levitt, die er al in 1909 over schreef. Autofabrikanten introduceerden de spiegel pas vijf jaar later.

Richtingaanwijzers komen van Hollywood-ster

De richtingaanwijzers komen opmerkelijk genoeg van Hollywood-ster Florence Lawrence. Ze bedacht de mechanische signaalarm, die later op auto’s gemeengoed zou worden, maar patenteerde het systeem niet, waardoor ze er nooit de credits voor kreeg.

Waanzin! Iemand betaalde 670.000 euro voor een Ford Sierra

Amerikaanse wiskundige bedacht GPS

Satellietnavigatie was niet mogelijk geweest zonder de Amerikaanse wiskundige Gladys West, die in de jaren zeventig en tachtig een complex model van de aarde ontwikkelde, op basis waarvan het GPS-systeem werd ontwikkeld.

Ford Explorer Plug-in Hybrid in Nederland

De Ford Explorer Men’s Only Edition is een leuke gimmick, die aandacht vraagt voor de bijdragen van vrouwen aan de auto-industrie. In Nederland is de reguliere Explorer sinds een paar jaar te koop.

Het van oorsprong Amerikaanse model wordt door Ford alleen als plug-in hybride naar ons land gehaald. De Explorer Plug-in Hybrid is er vanaf 88.345 euro.

In de Verenigde Staten is de uit de kluiten gewassen SUV er al vanaf 36.760 dollar. Omgerekend is dat maar 34.000 euro. Opmerkelijk: in België is de Explorer nog duurder dan bij ons: 89.750 euro. Meestal is het andersom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.