Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 9 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

4 van de meest onzuinige occasions die in Nederland te koop staan

Heb je geld te veel en kom je er maar niet vanaf? Geef het aan een goed doel. Heb je een hart van steen, dan is er nog een andere oplossing om snel door je geld te branden. Koop een van deze onzuinige occasions.

Hoewel brandstofprijzen de afgelopen tijd ietwat zijn gedaald, is het nog steeds geen pretje om je auto vol te tanken. Voor veel mensen reden om hun benzineslurpers in te wisselen voor iets zuinigers. Er staan daardoor ook behoorlijk wat onzuinige occasions te koop in Nederland. Wij lichten hieronder vier extreme benzineslurpers uit.

Meest onzuinige occasions

Waarschijnlijk verwacht je een lijst met enkel zwaarlijvige Amerikanen, maar dat is niet het geval. Een SUV of pick-up met een lompe achtcilinder zal inderdaad niet goed scoren op het gebied van verbruik, maar de Italianen kunnen er ook wat van, zo blijkt uit de lijst hieronder.

Hummer H1 – 1 op 5,5

De enige echte Hummer H1 was te verwachten op deze lijst. Met zijn ledig gewicht van bijna drie ton is deze wagen een gebouw op wielen. Om het bakbeest in beweging te krijgen is een 6,5-liter V8 nodig. Voor elke 5,5 kilometer die je ermee rijdt, drinkt de Hummer een liter diesel.

(Afbeelding: Autowereld)

Mocht je deze auto om wat voor reden dan ook als persoonlijke daily driver willen rijden, dan hebben we nog een afschrikwekkend feitje voor je: Niet alleen kost de onzuinige occasion een kleine 90.000 euro, ook betaal je ruim 1.100 euro per kwartaal aan motorrijtuigenbelasting.

Hummer H2 – 1 op 4,5

Niet alleen de Hummer H1, maar ook de H2 staat op deze lijst. Waar de H1 is ontwikkeld om het leger in te gaan, is de Hummer H2 ontwikkeld om naar de Walmart te karren. De diesel drinkende V8 is omgeruild voor een 6,0-liter en 6,2-liter achtcilinder op benzine.

(Afbeelding: Autowereld)

Het verbruik is dramatisch: gemiddeld zo’n 1 op 4,5. Als dit je nog steeds niet heeft afgeschrikt, dan ben je wellicht geïnteresseerd in deze tweedehands Hummer H2. Kost de helft van de Hummer H1.

Ferrari 575m Maranello – 1 op 4,4

Je zou verwachten dat we de lijst met onzuinige occasions vervolgen met nog meer zuipende Amerikanen, zoals de Hummer H3, maar niets is minder waar. De Ferrari 575m Maranello is met zijn opgegeven verbruik van 1 op 4,4 een ware nachtmerrie voor Greta Thunberg en behoort ook op deze lijst. Naar Rome en terug kost je zo’n 1.300 euro aan gefermenteerde dinosauriërs.

(Afbeelding: Autowereld)

Vraagprijs voor een tweedehandsje: 130.000 euro. De Ferrari uit 2002 wordt aangedreven door een 5,8-liter V12. We weten allemaal hoe mooi een Ferrari V12 kan klinken. Wil je per se een Italiaans volbloed, maar is je die prijs iets te gek, dan moet je aankloppen bij de verkoper van deze goedkoopste tweedehands Ferrari.

Dodge RAM SRT-10 – 1 op 4,4

We sluiten af met de Dodge RAM SRT-10. Qua cilinderinhoud torent deze pick-up ver boven de andere onzuinige occasions uit. Onder de kap ligt namelijk een 8,3-liter V10. Dezelfde motor die ook in de beruchte Dodge Viper werd geleverd.

(Afbeelding: Autowereld / Alexander Stuurman)

De 507 rodeopaarden die deze motor produceert zijn leuk, maar het kost wel wat. Bijna 23 liter brandstof per honderd kilometer om precies te zijn. Dat maakt dit een van de meest onzuinige occasions van ons land. De prijs van een tweedehands Dodge RAM SRT-10 valt dan, in vergelijking met de Ferrari, nog wel mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.