Autovisie
Autovisie Nieuws 19 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom de Bugatti Mistral het einde van een tijdperk is | Sjoerds Weetjes 309

Dit is hem, het allerlaatste model van Bugatti met een W16-motor en met de Chiron-architectuur. Na de W16 Mistral gedoopte barchetta komt Bugatti met een nieuwe lijn sportwagens. In deze aflevering van Sjoerds Weetjes praat Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je exclusief bij over de Mistral en de toekomst van het legendarische Franse merk.

De W16 Mistral sluit een tijdperk af. De sportwagen komt als allerlaatste variant binnen de Chiron-familie. De Chiron trapte in 2016 af. Daarna volgde enkele nieuwe uitvoeringen, zoals de Sport en de Pur Sport. Op de specifieke Chiron-architectuur bracht Bugatti ook de few-off modellen Divo, La Voiture Noire en de Centodieci. Daar wordt nu de W16 Mistral aan toegevoegd.

Het is de eerste open variant op de technische basis van de Chiron. Waarom kwam de roadster niet eerder? Het is een van de vragen waarop Autovisie je antwoord geeft. Net als op de vraag wat voor dak er voor de auto beschikbaar komt. En wanneer het eerste ontwerp van de barchetta is getekend.

Record: Bugatti Chiron van 4 miljoen euro op Nederlands kenteken

In deze exclusieve aflevering van Sjoerds Weetjes duikt Sjoerd ook in de toekomst van het merk. Wat kunnen we na de Chiron verwachten? Wanneer wordt überhaupt de laatste sportcoupé gebouwd? Hoe ziet de toekomst van de W16-motor er uit? Het zijn allemaal vragen waarop antwoorden komen. Waar andere media louter speculeren, komt Autovisie wederom met de feiten. En dat op exact hetzelfde moment als dat Bugatti het doek van de Mistral trekt. De onthulling van de auto heeft tijdens de Monterey Car Week in het Californische Monterey plaats.

Dat prestigieuze auto-evenement in Californië vormt al jaren het toneel voor groot productnieuws van Bugatti. Ook de Divo en de Centodieci werden daar voor het eerst aan het grote publiek getoond. De Franse autobouwer had er ook graag de Bolide wereldkundig willen maken, maar in dat jaar ging de bijzondere autoshow niet door. Voor wie meer over de eerdere wereldprimeur in Monterey wil weten, klik dan hieronder voor de video van de Divo en die van de Centodieci.

Sjoerds Weetjes Bugatti

Alles wat je moet weten over de Bugatti Divo

In detail, de Buigatti Centodieci

De duurste: Bugatti La Voiture Noire

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.