Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 11 aug 2023
Leestijd: 1 minuut

Waarom deze achterkleppen van auto’s erg bijzonder zijn

In deze aflevering van Sjoerds Weetjes staat geen auto centraal, maar een onderdeel. Het vizier van de camera is dit keer gericht op de achterklep. Laat je echter niet afleiden door de thumbmail, want die foto vertelt zeker niet het verhaal van deze nieuwste aflevering.

In aflevering toont Sjoerd je drie modellen met een bijzondere achterklepconstructie. Allemaal kennen ze een trucje, waarmee je omstanders kunt doen laten geloven dat jij Hans Klok, Steven Kazan of een aanstaande illusionist bent. Wat het grapje is dat al die auto’s kunnen, zie je in deze video.

Bijzondere achterkleppen van auto’s

Het trucje waarop Sjoerd de focus legt is anders dan de getoonde constructie op de thumbmailfoto. Daarop staat een auto met een achterklep waarvan je de achterruit separaat van de klep kunt openen. Dat is geen uniek trucje, want tal van auto’s kennen die constructie. Met het benoemen van de Citroën C4 Picasso, Peugeot 206 SW, BMW 3 Touring, Chevrolet Captiva en Renault Scenic zijn niet eens alle types opgesomd. Het zijn er veel meer.

In Sjoerds Weetjes 360 staat een onderdeel centraal, de achterklep. Eerder maakte Sjoerd een specifieke aflevering over de achterklep van de BMW 3 Touring. Maar hij laat je ook kennis maken met de allernieuwste modellen, praat je ook bij over bijzondere items van een auto, bespreekt de ontwikkeling van een model of onthult zaken die de fabrikant liever intern had gehouden. Elke vrijdag om 16.00 uur een nieuwe aflevering.

Waarom de Subaru Solterra een betere EV is dan je zou denken (maar niet de beste is)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.