Autovisie
Autovisie Nieuws 6 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Voor de lens: volgende generatie Mercedes GLA

Autovisie-lezer Klaas Jan Nieswaag reed onlangs op de AutoBahn toen hij werd ingehaald door een opvallend aangekleed model. Het is de nieuwe Mercedes-Benz GLA die nog in de verpakking zit.

Mercedes GLA Klaas Jan Nieswaag image1

De zwart/witte carrosserie-aankleding is geen cadeaupapier, maar camouflagemateriaal. Het dient om het lijnenspel van de tweede generatie Mercedes GLA nog enigszins geheim te houden. Toch zijn de contouren van de nieuwe editie te zien. De auto volgt het lijnenspel van de compleet nieuwe A-Klasse, maar krijgt een hogere daklijn en schuinere achterzijde. Het blijft een crossover. Voor de liefhebbers van een SUV komt Mercedes later nog met een GLB, wat gezien kan worden als een miniatuuruitgave van de G-Klasse.

Twee AMG’s

Door de auto een langere wielbasis te geven dan het bestaande model biedt de nieuweling meer interieurruimte en bagagevolume. Hoe groot de verschillen zijn, is nog niet bekend. Voorin komen benzine- en dieselmotoren te hangen, die de A-Klasse ook aandrijven. Het topmodel wordt een dik 400 pk sterke GLA 45 AMG. Voor het eerst komt er ook een GLA 35 AMG.

Familie

Mercedes zal de GLA nog dit jaar presenteren. De auto komt vervolgens begin volgend jaar op de markt, zoals het er nu naar uitziet. Daarmee groeit de familie op basis van de nieuwe generatie A-Klasse weer. Na de hatchback presenteerde Mercedes al de vierdeurs A-Klasse in de langere L-uitvoering. Uiteindelijk zal de A-Klasse uit acht telgen bestaan, die overigens niet per definitie A-Klasse heten. Zo luistert de crossover naar de naam GLA, de SUV heet GLB en de vierdeurs coupé CLA. Mercedes lanceert de modellen met een tussenpoos van enkele maanden.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.