Autovisie
Autovisie Nieuws 6 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Prijskaartjes voor Alpine A110

Na de levering van de 1955 exemplaren van de nieuwe A110 opent Alpine de digitale orderboeken voor de reguliere versies Pure en Légende. Het voordeligste type vergt een investering van € 64.300,-.

08-Alpine

Van de 1955 exemplaren van de A110 Première Edition, die in maart 2017 werd onthuld, zijn inmiddels enkele tientallen exemplaren via de twee Nederlandse Alpine Centres (Stam Soestdijk en Munsterhuis Hengelo) afgeleverd. De Pure en Légende zijn ongelimiteerd leverbaar. De verkoop van de twee versies start nu en de levering begint binnenkort. 12-Alpine

Sabelt-sportstoelen

De Pure en Légende richten zich ieder op een andere doelgroep. De Pure is bedoeld voor de autorijder. Hij heeft bijvoorbeeld standaard 17 inch wielen en lichtgewicht componenten als de Sabelt-sportstoelen, mat carbon interieurafwerking en leder-met-microvezel stoelbekleding. Toch ontbreken climate control, smartphone-connectiviteit en LED-koplampen en -achterlichten niet.

Alpine
Alpine

Grand tourer

De A110 Légende daarentegen is ontwikkeld als ‘grand tourer’. De stoelen in deze uitvoering zijn niet alleen in lengterichting verschuifbaar, maar kennen ook een verstelbare rugleuning bijvoorbeeld. Voor de comfortstoelen biedt Alpine lederen bekleding in zwart of bruin aan. Daarnaast kent de sportcoupé interieurdelen in glanzend carbon, parkeersensoren vóór en achter, een Focal-audiosysteem, een achteruitrijcamera en tweekleurige wielen in het ontwerp van de vroegere A110 Berlinette 1600S.

Alpine
Alpine

Extra kleuren

Anders dan de Première Edition is de sportwagen verkrijgbaar in drie extra kleuren, te weten Blanc Irisé, Bleu Abysse en Gris Tonnerre die naast Bleu Alpine en Noir Profond komen.

Sportuitlaatsysteem

Op de accessoirelijst voor beide versies staan zaken als een Brembo-remsysteem, een actief sportuitlaatsysteem, 18 inch lichtgewicht wielen en een premium audiosysteem van Focal. 11-Alpine

252 pk

Op technisch vlak onderscheiden de nieuwe uitvoering zich niet van de Première Edition. Achterin de 1.080 kg lichte coupé hangt een 1,8 liter viercilinder turbomotor met 252 pk/320 Nm, gekoppeld aan een zeventraps transmissie met dubbele koppeling. De A110 accelereert in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

LEES OOK: Alpine laat in Genève twee ongelimiteerde A110’s zien

Prijzen

De prijzen zijn vastgesteld op € 64.300,- voor de Pure. De Légende kost minimaal € 68.100,-.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.