Remco Slump
Remco Slump Nieuws 25 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Voor de aankomende Aston Martin Vantage moet de ME uitrukken

Schild klaar, wapenstok gereed, helm op. Want de toekomstige Aston Martin Vantage wordt echt een hooligan, aldus designdirecteur Marek Reichman.

De Vantage krijgt een grote makeover, waarbij de compacte sportwagen behoorlijk anders wordt dan het model dat nu op de markt is. Vergelijk het met de transformatie van DB11 naar DB12.

Aston Martin Vantage vs. DB12

Volgens Reichman wordt de volgende Vantage een “complete hooligan”, die zich duidelijk onderscheidt van de DB12 met “enorme prestaties”. Hij zal meer dan de DB12 een sportwagen zijn, geen GT.

Waarom de Aston Martin DB12 meer dan een restyling is | Sjoerds Weetjes 354

De Vantage, DB12 en DBS lijken qua karakter nu te veel op elkaar, vindt marketingbaas Alex Long. “Het onderscheid moet een heel stuk duidelijker worden.”

V8 vervangen door zescilinder?

Wordt de 4,0-liter twinturbo V8 van AMG vervangen door een zescilinder in de volgende Vantage? Nee, zegt Long, omdat het geluid ervan geen recht doet aan “de rauwe, emotionele aantrekkingskracht” van het model.

Deze Aston Martin ging van stilstand naar 330 km/h in vierenveertig jaar

Mogelijk dat de Aston Martin Vantage het sterkere blok uit de Mercedes-AMG SL 63 krijgt. Die is in de basis hetzelfde, maar levert niet 510 maar 585 pk. De V12 Vantage komt waarschijnlijk ook gewoon weer terug als de kleinste Aston zijn update krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.