Autovisie
Autovisie Nieuws 11 feb 2016

Volvo V90 te vroeg op internet

Enorme stationwagens, de auto’s die Volvo groot maakten. Door te vroeg gepubliceerde foto’s van The Sunday Times kunnen we je de nieuwste, de Volvo V90, nu al laten zien.

De Volvo V90 in de gelekte afbeelding van The Sunday Times.

Heel verrassend is hij niet, de Volvo V90. Volvo presenteerde afgelopen jaar de nieuwe S90 al en die wijkt in de hoofdlijnen niet af van de V90. De afmetingen lijken op het eerste gezicht volledig gelijk, zelfs de overhang aan de achterkant. Waar hij afwijkt is natuurlijk de daklijn, die hoog doorloopt tot aan de schuin aflopende achterkant met hoog geplaatste achterlichten.

SPA Platform

Net als de S90 staat de V90 op het SPA platform, waar ook de XC90 op gebaseerd is. De motoren worden 1 op 1 overgenomen van de S90 en dat betekent dat hij er komt met alleen viercilinders. Het topmodel wordt de 410 pk sterke T8 plug-in hybride. Autovisie was recent bij de onthulling van de Volvo S90 en bekeek het interieur en exterieur van dichtbij.

Genève

De Volvo V90 debuteert op de Autosalon van Genève volgende maand. Voor die tijd verwachten we meer gegevens van de nieuwe grootste stationwagen van het merk te krijgen. En betere foto’s.