Autovisie
Autovisie Nieuws 11 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Max van Splunteren ook in Blancpain GT Endurance

Max van Splunteren rijdt volgend seizoen niet alleen in de Blancpain GT Sprint raceserie, maar ook in Blancpain GT Endurance. De 20-jarige coureur gaat rijden voor het Lamborghini Squadra Corse GT3 Junior Team. 

Max van Splunteren, Jeroen Mul
Van links naar rechts: Jeroen Mul, Max van Splunteren en Davide Valsecchi Foto: Autovisie / Sjoerd van Bilsen

Van Splunteren reed vorig jaar al in de Blancpain GT Sprint serie voor Bentley HTP. Dit jaar verschijnt de jonge coureur daar aan de start samen met Davide Valsecchi, maar nu in de Lamborghini Huracán GT3 van Attempto Racing.  Daarnaast komt hij dit jaar ook in actie in Blancpain GT Endurance. Samen met de 25-jarige Jeroen Mul rijdt hij daar ook de Lamborghini Huracán GT3.

Attempto Racing

Het wordt het eerste seizoen met de Huracán GT3 voor het Duitse raceteam Attempto Racing. Het team had eerder vooral succes met Porsche GT3’s. Mul en Van Splunteren zijn de eerste coureurs die bevestigd zijn voor het team. De twee gaan voor de start van het seizoen alvast trainen op Circuit Paul Ricard en Monza. Een derde coureur wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Seizoen

Mul en Van Splunteren komen voor het eerst in actie op 9 en 10 maart op de testdagen op Circuit Paul Ricard. De eerste race is vervolgens op 23 april op Monza. Van Splunteren komt twee weken eerder al in actie in Blancpain GT Sprint op het Italiaanse circuit Misano.

Beide coureurs hebben ook nog een carrière naast het racen. Jeroen Mul geeft rijtrainingen voor Lamborghini en is afgestuurd in Automotive Business Management. Max van Splunteren studeert Aerospace Engineering aan de Technische Universiteit van Delft.

Max en Max

Autovisie maakte al in 2010 een verhaal over Max van Splunteren samen met die andere snelle Max, Max Verstappen. Klik hier om het volledige verhaal te lezen!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.