Autovisie
Autovisie Nieuws 11 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Kofferset voor Porsche 918 Spyder kost bijna 18 mille

De vakantie-auto van het jaar gaat hij nooit worden, maar je kúnt op vakantie met de Porsche 918 Spyder. Daar is alleen wat doorzettingsvermogen voor nodig. En geld. Heel veel geld.

Een tas voor onder het dashboard (7 liter) en een tas voor het dashboardkastje (4 liter). Prijs? 5.950 euro.

“Een inhoud van vier liter”

Porsche heeft drie verschillende bagagesets voor de Porsche 918 Spyder uitgebracht. De goedkoopste is de tweedelige bagageset met een tas voor het handschoenenkastje met een inhoud van 4 liter en een tas voor onder het dashboard met een inhoud van 7 liter. Kosten? 5.950 euro. De kleine tassen zijn wel gemaakt van alcantara, leder en carbon, wat de prijs een heel klein beetje verklaart.

Duurder wordt het als je ook daadwerkelijk op vakantie wilt met de auto. Voor een koffer van 60 liter die in de kleine kofferbak past en twee tassen om kledingstukken in te vervoeren achter de stoelen betaal je 11.781 euro. De tassen kun je achter de stoelen aan het montagesysteem voor de 6-punts gordels hangen.

Zo zit de tas bij de Porsche 918 Spyder onder het dashboard.

Wil je de totale kit, rekent Porsche 17.731 euro. Korting voor de volledige set voor de 918 Spyder krijg je dus niet, maar Porsche zal redeneren dat als je 780.000 voor een auto kunt betalen, je ook wel bijna 20.000 euro voor een tassenset kunt neerleggen. Je kunt er natuurlijk ook een complete B-segment auto als een Volkswagen Polo, Ford Fiesta of Škoda Fabia Combi voor halen voor de bagage. Zomaar een idee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.