Autovisie
Autovisie Video 24 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Exclusieve Volvo S90L, en niet alleen door zijn bijzondere aankleding | Sjoerds Weetjes 196

Met een prijskaartje van bijna 107.000 euro was de S90L Excellence de duurste limousine van Volvo op de Nederlandse prijslijst. Het was zelfs niet eerder voorgekomen dat een S90-uitvoering voor een bedrag met zes cijfers werd verkocht. Niet alleen maakt dat de S90L Excellence exclusief. Hoe dat zit, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes.

De S90L Excellence treedt in de voetsporen van de verlengde limousine 960 en S80. In het verleden leverde Volvo namelijk via zijn dealernetwerk extra lange varianten, zoals de 960 Limousine, de S90 Executive van de eerste generatie en de S80 Executive. De S90L Excellence past dus naadloos in dit rijtje. De fabrikant levert de S90L Excellence zelfs als standaarduitvoering op de Chinese markt. Aangezien de auto voor het Aziatische land werd ontwikkeld, leek het Volvo een goed idee om de verlengde uitvoering ook in Europa aan te bieden. Hoe dat verging, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes.

Sjoerds Weetjes op Autovisie

De Autovisie-serie Sjoerds Weetjes is aanbeland bij de 196eaflevering. In deze episode aandacht voor de Volvo S90L Excellence. Elke week brengt Sjoerd van Bilsen een bijzonder of opvallend model onder de aandacht. Al eerder legde hij een vergrootglas op het bijvulconstructie van de ruitensproeierreservoir van de Alfa 4C of het oliepeilsysteem van de Alpine A110. Ook onthulde hij geheime conceptcars van Bugatti en stelde de Divo en Centodieci van dat Franse merk als eerste journalist aan je voor. Ook toonde hij aan hoe nieuwe modellen worden gecamoufleerd en onthulde hij hoe prototypes zijn opgebouwd. Sjoerds Weetjes is een videorubriek van Autovisie. Wil je geen aflevering missen, abonneer je dan op het Autovisiekanaal op Youtube.com/autovisie, en klik ook op het belletje voor automatische meldingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.