Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 2 mrt 2021

Volvo lanceert vanaf 2030 alleen nog elektrische auto’s

Volvo Cars gooit het roer om. Het Zweedse autoconcern, onderdeel van het Chinese Geely, lanceert vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s. Dat heeft de autobouwer vandaag bekendgemaakt. Dat deed het merk op het moment dat het de fonkelnieuwe C40 presenteerde. De C40 is het tweede elektrische Volvo-model.

Bovendien gaat Volvo de C40 alleen online aanbieden. Dat geldt tevens voor alle modellen na 2030, zo geeft de autobouwer aan. Het merk wil de aankoop van een auto simpeler maken. Dealers blijven nodig voor de aflevering en service van de auto’s, meldt Volvo.

Volvo XC40 Recharge P8

Drie van de vijf

Met de deadline van 2030 is het bedrijf ambitieuzer geworden dan enkele jaren geleden. In 2017 gaf Volvo aan in 2019 voor alle auto’s hybride-opties te willen aanbieden, en tot en met dit jaar vijf volledig elektrische modellen op de markt te willen brengen, bij Volvo en het zelfstandige merk Polestar samen. Dat doel is nog niet gehaald. Tot nu toe staat de teller op één volledig elektrische auto, de Volvo XC40 Recharge, en één elektrische Polestar, de Polestar 2. Daar komt nu de C40 bij, een derde carrosserievariant van de Volvo XC40 en Polestar 2. Maar drie is nog geen vijf. Voor volgend jaar staat de opvolger van de XC90 gepland. Dat model komt ook met elektrische aandrijving op de markt.

Geely

Samenwerking met Geely

Als tussenstap kondigt Volvo aan dat in 2025 de helft van alle verkochte auto’s volledig elektrisch moet zijn. Voor dat jaar moet de andere helft voorzien zijn van een hybride-aandrijflijn. Om de nieuw aangekondigde plannen nu wel te kunnen realiseren, gaat Volvo nauwer samenwerken met zustermerk Geely.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.