Ramon Mens
Ramon Mens Video 8 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Volvo XC40 Recharge P8 – Review – Video

Na Polestar komt nu Volvo met een volledig elektrisch model. Het gaat om de XC40 Recharge P8, die onderhuids veel overeenkomsten met de Polestar 2 toont.

Wie kijkt naar de autoverkopen van vorig jaar, geeft deze elektro-Volvo een goede kans. De XC40 loopt inmiddels richting de top-10 van bestverkochte auto’s in ons land. Vorig jaar nam-ie plek 29 in, nu bezit hij de 13e positie. En iedereen weet dat EV’s hard lopen, dus dit lijkt bij voorbaat een schot in de roos.

Sterke P8

Hij komt er nu enkel als sterke P8, die minstens €59.795 kost. Dat staat voor een aandrijflijn bestaande uit een 204 pk en 330 Nm sterke elektromotor voor elke asin totaal dus 408 pk en 660 Nm. Daarmee is deze elektrische XC40 heel erg rap. Binnen 4,9 seconden tikt-ie de 100 km/h aan, enkele tellen later loopt hij al in de begrenzer bij 180 km/h. 

Het is vanbinnen en vanbuiten op en top een echte Volvo, met een strak en stil interieur en een mooi lijnenspel. De vierkante koets heeft een beroerde stroomlijn als nadeel, maar op de achterbank profiteer je ervan met riante hoofdruimte en een achterbank die voldoende hoog in de auto staat om de benen te ondersteunen.

Polestar 2

Hoe dat pakket zich op de weg staande houdt? In bovenstaande video rijd je mee met Autovisie-redacteur Dries van den Elzen en hoor je hoe de Volvo XC40 Recharge P8 zich gedraagt. Ben je benieuwd naar het product van Polestar? Vorig jaar reed Peter Hilhorst al een aantal eerste rondjes met de 2 over het Zweedse testcircuit. Afgelopen zomer mochten we het model eindelijk in Nederland rijden, en konden we uitgebreid kennismaken met dé Model 3-concurrent van dit moment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.