Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 22 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen Up toch aan de turbo

Hij werd al lang geleden een keer als studiemodel getoond, waarna we er ook mee konden rijden. Maar de Up GT ging vervolgens maar niet in productie. Daar brengt Volkswagen nu verandering in.

Volkswagen Up

 

Of de aanduiding GT blijft gehandhaafd voor het uiteindelijke model, is nog niet bekend. De kans is echter klein. Want had het studiemodel een vermogen van 110 pk op de voorste wieltjes, de productieversie komt tot 90 pk. Ga er dus vanuit dat de introductie van de 1.0-driecilinder benzinemotor met turbomotor slechts het begin is. Hij start met 90 pk en komt later ook in een krachtigere uitvoering, waarbij de koets ook spraakmakender is aangekleed dan de basisversie.

“In amper tien tellen naar 100 km/h”

Met 90 pk en 160 Nm op de voorwielen doet de Up de standaardsprint 0-100 km/h in amper tien tellen, zo communiceert Volkswagen. De topsnelheid ligt op 185 km/h. Daar staat een officieel verbruikscijfer van 4,4 l/100 km tegenover. De conceptversie van de GT, die Volkswagen al vijf jaar geleden presenteerde, haalde met zijn 110 pk sterke driecilinder een topsnelheid van bijna 200 km/h. De introductie van de 1.0-driecilinder turbomotor maakt deel uit van een restyling voor de Up.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.