Autovisie
Autovisie Nieuws 22 feb 2016
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de Formule 1-auto’s voor 2016

De start van het nieuwe Formule 1-seizoen is nog maar een kleine maand weg. Dit zijn de nieuwe auto’s voor seizoen 2016!

Mercedes-AMG laat in bovenstaande video alvast zien dat de nieuwe auto méér geluid gaat produceren dan de auto van vorig jaar.

Renault Sport

Renault is terug in de Formule 1 en was ook meteen het eerste team dat de auto presenteerde. Al op 3 februari werd het doek van de nieuwe Formule 1-auto getrokken. Het merk nam afgelopen jaar team Lotus over, maar met het vertrek van Romain Grosjean naar Haas F1 (presentatie van de auto volgt komende maandag) en het gebrek aan sponsorgeld voor Pastor Maldonado betekent dat we komend seizoen de Brit Jolyon Palmer en de Deen Kevin Magnussen in de Renault F1-wagen zien rijden. Of hij de zwart met gele kleur houdt is alleen nog even de vraag.

De Renault Sport RS16. Foto: Renault Sport

Red Bull Racing

Voor de techniek van de auto moeten we weliswaar nog wachten tot de officiële onthulling op 22 februari, Red Bull wilde wel alvast laten zien hoe dat de auto eruit komt te zien. Teambaas Christian Horner verwacht niet dat coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat een gemakkelijk jaar tegemoet gaan. Red Bull Racing scoorde in 2015 slechts 187 punten, goed voor een vierde plaats. Daarmee eindigde het team achter Mercedes-AMG, Ferrari en Williams. De RB12 heeft een matte kleur en een ander logo op de zijkant.

Williams F1

Williams had een uitstekend jaar in 2015. Coureurs Valtteri Bottas en Felipe Massa stonden allebei twee keer op het podium. Met de nieuwe FW38, gebaseerd op de FW37 van vorig jaar, gaat het team voor nog meer punten. De krachtbron wordt nog altijd geleverd door Mercedes-AMG en is de auto in de basis gelijk. De neus en de luchtinlaten aan de zijkant werden aangepast en vooral de stabiliteit bij lage snelheden is verbeterd volgens Williams. Ook is hij – dankzij nieuwe regels voor de uitlaat – zo’n 12% luider dan voorheen. Een trend die we ook bij de rest van de auto’s gaan zien.

FW38-FM2
De Williams FW38. Foto: Williams
FW38-VB1
De Williams FW38. Nog altijd in de kleuren van Martini. Foto: Williams

Ferrari

Rood als altijd, maar voor de verandering met wat meer wit. De Ferrari SF16-H is op veel punten aangepast ten opzichte van de auto van vorig jaar. Zo is de koeling voor de 1,6 liter V6 turbomotor aangepast en moet ook het hybridesysteem beter functioneren. Ferrari scoorde vorig jaar een tweede plek en leek het enige team dat het Mercedes ook maar een beetje moeilijk kon maken. Ferrari verwacht dat ze dit jaar nóg dichter bij de Mercedessen zullen zitten vanaf de eerste race.

McLaren-Honda

Het tweede seizoen voor McLaren met de power unit van Honda. Er moet een hoop gaan gebeuren, wil het team weer gaan strijden om podiumplekken. Honda heeft keihard gewerkt aan de nieuwe RA616H power unit en McLaren heeft de aerodynamica van de MP4-30 verder verbeterd. Coureurs Jenson Button en Fernando Alonso nemen weer plaats achter het stuur. Wordt het seizoen van de MP4-31 beter dan dat van zijn voorganger?

McLaren-Honda MP4-31. Foto: McLaren-Honda

Haas F1

Geen grote sponsoren op de VF-16, maar alleen de naam van Haas. De kans is groot dat dit voor de eerste race van het seizoen anders zal worden. De VF-16 gaat gebruikmaken van een motor van Ferrari en het chassis is ontworpen door Dallara. Romain Grosjean maakte de overstap van Lotus naar het nieuwe team en ook Ferrari testcoureur Esteban Gutierrez werd door het nieuwste team in de Formule 1 aangetrokken.

Haas VF-16. Foto: Haas

Manor Racing

De MRT05 wordt een opvallende hekkensluiter. Waar de auto afgelopen seizoen soms moeilijk te onderscheiden was met een aantal andere auto’s, lijkt Manor dit jaar een van de opvallendste kleurstellingen gekozen te hebben. Felblauw met oranje. Mercedes levert de nieuwste generatie motor en versnellingsbak, maar achter het stuur zitten twee nieuwkomers: Pascal Wehrlein en Rio Haryanto. Allebei hebben ze de nodige ervaring in de autosport, maar of dat genoeg is?

De Manor Racing MRT05. Foto: Manor Racing

Force India

Nico Hülkenberg en Sergio Pérez vormen ook dit jaar weer het duo bij Force India. De auto is een doorontwikkeling op de auto van vorig jaar. Nog altijd met Mercedes-power, is de VJM09 eigenlijk een doorontwikkeling van de auto van afgelopen seizoen. Vorig jaar was die auto goed voor een vijfde plek in de constructeurstitel.

De Sahara Force India VHM09. Foto: Force India
Sergio Pérez en Nico Hülkenberg bij de VJM09. Foto: Force India

Mercedes

De W07 wordt waarschijnlijk weer ‘the car to beat’. Met een verbeterde power unit en aangepaste aerodynamica hopen de engineers van Mercedes-AMG vooral Ferrari voor te blijven. Is dat het geval, voorzien wij weer een hevige strijd tussen coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg.

De Mercedes F1 W07 moet voor nog betere prestaties gaan zorgen. Foto: Petronas Mercedes-AMG

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.