Autovisie
Autovisie Nieuws 23 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen stopt definitief met diesels in Amerika

Volkswagen stopt met de verkoop van diesels in de Verenigde Staten. Dat zong al een tijdje rond, maar is nu tegenover Reuters en de Duitse krant Handelsblatt bevestigd door Volkswagen-directeur Herbert Diess.

volkswagen

Diesels maakten voorheen een kwart uit van de Amerikaanse Volkswagen-verkopen, maar het sjoemelschandaal heeft de oliestokers de das omgedaan. De Duitse autobouwer gaat zijn dieselmodellen definitief niet herintroduceren in de Verenigde Staten (na het losbarsten van dieselgate heeft het merk ze van de markt gehaald). In september zei Diess nog dat Volkswagen zou doorgaan met de verkoop van diesels in Amerika.

Audi Q7

Audi zegt aan de andere kant van de Atlantische Oceaan wél kansen te zien voor dieselauto’s. Scott Keogh, directeur van Audi of America, zei tegen Reuters: “Als we dit allemaal [het sjoemelschandaal – RS] achter ons hebben gelaten, zie ik nog wel een mogelijkheid. Waarschijnlijk zullen we van één model een diesel op de Amerikaanse markt houden. En dat wordt denk ik van de Q7.”

Sjoemelsoftware

Vorig jaar kwam aan het licht dat Volkswagen jarenlang de uitstootcijfers van zijn dieselmotoren heeft gemanipuleerd. De autofabrikant rustte zijn TDI-modellen uit met een stukje software dat de motor tijdens een emissietest overschakelde op een veel schoner programma. Het bedrijf is alleen in de Verenigde Staten al bijna 18 miljard kwijt aan compensaties en boetes en heeft aangekondigd 30.000 banen te schrappen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.